Salud Mental España aposta per una visió positiva de la salut mental per afavorir la inclusió

La Confederación Salud Mental España va clausurar el 25 de maig el seu XX Congrés, celebrat a Àvila, i que va finalitzar amb una conclusió principal: “Promoure la salut mental des d’un enfocament positiu és una de les millors vies per a la inclusió social“. El Congrés va girar entorn a la participació de les persones amb problemes de salut mental, per parlar de la salut mental en primera persona i en positiu.

Salud Mental España va apostar per una participació real i efectiva de les persones amb problemes de salut mental en el seu propi procés de recuperació. Les jornades d’Àvila van reunir més de 400 persones i federacions i entitats de salut mental de tot l’estat, com en el cas de la Federació Salut Mental Catalunya. Es van presentar projectes i experiències que, en la seva majoria, aposten per la promoció de la salut mental des d’un enfocament positiu.

Salud Mental Castilla y León, federació amfitriona del Congrés d’Àvila, va destacar la figura de l’assistent personal, com a figures de suport per a l’apoderament i recuperació de la persona amb trastorn. Es tracta d’un suport i acompanyament des de la pròpia experiència, després d’haver passat per un procés similar i servir com a exemple a seguir.

Entre els projectes i exemples que afavoreixen la recuperació des de l’apoderament i el ser protagonista del procés propi de millora es va parlar de les Escoles de Famílies, el Respir Familiar i els programes d’Autonomia Personal.

Una vida en primera persona”, el lema del XX Congrés de Salud Mental España, va servir per destacar en el recorregut vital de la persona amb trastorn des de les primeres etapes de vida fins a l’edat adulta i la maduresa.

Podeu veure totes les informacions i conclusions del XX Congrés de Salud Mental España en aquest enllaç.

 

Notícies recents