La XX Trobada Sociesportiva reuneix estudiants de la UB i persones amb problemes de salut mental

El dia 30 de març es va celebrar la XX Trobada Socioesportiva al Campus Mundet de la Universitat de Barcelona (UB) entre l’alumnat de la Facultat d’Educació (Educació Social i Educació Física) i persones amb problemàtica de salut mental, en col·laboració amb el Centre de Dia de AREP (Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental) i la Federació Salut Mental Catalunya.

La jornada va començar amb una recepció per part de la Degana de la Facultat d’Educació, la Dra. Roser Boix, on va participar Jaume Ventura, president de l’Arep i Manoli Gacía com a representant dels usuaris i usuaries d’’Arep, a més de Marta Poll de la Federació Salut Mental Catalunya (FSMC) i un estudiant de la Facultat.

Seguidament vam degustar un esmorzar per començar la Trobada pròpiament dita, primer amb una gimcana per a conèixer el Campus mitjançant activitats ludicoesportives i després amb un taller d’art teràpia a càrrec de Lydia De Casademunt, art terapeuta a l’Arep i professora a la Facultat de Belles Arts.

Una vegada compartit el dinar, vam gaudir del recital poètic “Bojos poetes”, presentat per la companyia de cançó de text improvisat Corrandes són Corrandes i amb la participació de diferents artistes relacionats amb la salut mental (Ràdio Nikosia i Federació SMC) i la Universitat de Barcelona. Una valoració de la jornada va donar per acabada la XX Trobada socioesportiva.

bojos-poetes

Bojos poetes és un acte especial per a commemorar els 20 anys de les Trobades Socioesportives. Aquesta trobada anual entre la Universitat i el món de la salut mental fa servir l’Educació Física com a fil conductor per establir un espai d’inclusió on tothom és reconegut per si mateix, sense necessitat de recórrer a etiquetes ni diferenciacions. Ara, per celebrar aquests 20 anys, hem pensat en la poesia com a perfecte complement de l’esport i, tal i com feien a l’antiga Grècia, acabarem els actes del dia donant espai a la paraula com a espai de trobada i entesa. Hi haurà poetes de tota mena: alguns amb vincles amb la Universitat, altres orals, poetes que formen part del moviment associatiu de la salut mental, poetes premiats, poetes el·líptics, glossadors, poetes esportistes, poetes franctiradors… tots ells disposats a demostrar que ningú és normal.

El recital l’han organitzat els poetes Dr. Eduard Sanahuja, professor de la nostra Facultat, i Cysko Muñoz, de la Federació SMC. Hi intervenen: Max Besora, Paco Cantero, Princesa Inca, Anaís Falcó, Micaela Mai, Cysko Muñoz, Eduard Sanahuja i Cristian Simelio.

Notícies recents