XarXaJoves promou la vinculació amb la comunitat amb activitats de senderisme i cuina a Lleida

El projecte XarXaJoves (XXJ) a Lleida ha engegat dues activitats en col·laboració amb les entitats juvenils del territori amb l’objectiu de treballar en xarxa i afavorir la vinculació dels joves amb problemes de salut mental a la comunitat. Des del Projecte Jove amb Salut Mental Ponent es van organitzar dues actuivitats a través de l’Agenda Jove de la Palma, centre de recursos juvenils a Lleida capital. Aquest recurs permet l’organització d’activitats pels joves de la ciutat des del departament de joventut de l’Ajuntament de Lleida, d’associacions juvenils o grups de joves.

Activitat de senderisme pel Parc de la Mitjana

Realizada als mesos d’octubre, novembre i desembre del 2018 al Parc de la Mitjana, un espai natural que permet la conservació dels ecosistemes més representatius del bosc de ribera, així com gaudir del riu Segre. L’activitat va consistir en una breu explicació del parc per part del centre d’interpretació de la mitjana, per conèixer la formació dels boscos, la vegetació i fauna més característica.

Un del joves participants al XXJ Lleida va ser qui coordines la passejada pels diferents camins i entorns naturals com el Pont de ferro, la Passarel·la o l’Embarcador.

  • Participació: 6 nois i noies externs i 4 del nostre grup de joves.

Activitat de Cuina

El taller de cuina va promoure la participació del grup de joves del XXJ Lleida en l’organització, l’elecció de les receptes, la compra dels ingredients necessaris i la realització de l’activitat. Dos joves voluntaris van coordinar els dos grups de cuina, un dirigit a la realització de plat principal, on es va escollir mandonguilles amb salsa de tomàquet. L’altre dirigit a l’elaboració de les postres, que va ser un brownie de xocolata.

Es va fer un tastet final de les diferents receptes i es van guardar la preparació dels diferents àpats per poder realitzar-les a casa.

  • Participació: 5 nois i noies externs i 5 del nostre grup

Notícies recents