V Jornada de Reflexió: participar per millorar en salut mental

La necessitat d’incrementar la participació i la base social dins de les més de 60 entitats del familiars i persones amb problemes de salut mental que agrupa la Federació Salut Mental Catalunya és un tema que ens preocupa i ens ocupa des de fa temps. És per això que la V Jornada de Reflexió, que es va fer dissabte 11 de maig a la seu d’AREP, va tractar sobre les experiències i les eines que ens poden ajudar a cohesionar i millorar el teixit associatiu de la salut mental a Catalunya.

Unes 50 persones representants de 25 entitats federades van participar en la trobada, que va comptar amb ponències, una taula d’experiències i una àgora, novetat enguany i moderada amb molt encert pel periodista i escriptor Fidel Masreal, que va promoure un intercanvi d’opinions obert a totes les persones assistents a la jornada de reflexió.

De testimonis i aportacions van haver-hi molts. Ramon Terrassa, director general d’acció cívica i Comunitària del Departament de Benestar Socials i Família a Barcelona, va explicar que necessitem un país basat en la participació de les persones, i per a això cal compartir experiències. “La riquesa associativa és un tret identitari català”, va afegir.

La ponència de la jornada va anar a càrrec de Marc Parés, coordinador del Grup de Recerca en Participació Ciutadana i Moviments Socials de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Parés va destacar que “participar és fer, fer per incidir en allò comú. Fins ara l’associació feia la intermediació entre les persones i les administracions. Les noves tecnologies posen això en dubte, per tant cal planificar la participació i tenir un bon projecte”.

Pots veure les millors imatges de la jornada en aquest àlbum i al nostre Facebook.

V Jornada Reflexió 11-5-2013
Notícies recents