“Donem veu a la salut mental”, lema de la VI Edició del Concurs Espot

30 segons són suficients per què un espot publicitari pugui transmetre un missatge important.

Aquest és el plantejament amb que neix el concurs Espot, que enguany arriba a la seva sisena edició: emprar el llenguatge publicitari i audiovisual per lluitar contra l’estigma en salut mental. La iniciativa cerca la participació d’entitats, col·lectius i ciutadans i ciutadanes per treballar la normalització de la salut mental per tal de fer caure els prejudicis i trencar el tabú que existeix avui en dia sobre el tema. Les eines: una bona idea i una càmera de vídeo.

Espot és un concurs que va néixer el 2009 per iniciativa del Servei Prelaboral Entrem-hi i el Club Social El Turó de Vilafranca del Penedès, i s’emmarca en l’estratègia d’Obertament, l’aliança catalana de lluita contra l’estigma i la discriminació en salut mental. En la darrera edició, gairebé un centenar de persones van participar al concurs sota el lema “Dóna la cara per la salut mental”. Les diferents propostes guanyadores: “Somos como tú”, “El resto lo rellena tu imaginación”, “Cap prejudici” i “Que si patatín, que si patatán” es poden consultar al web del concurs: www.concursespot.org

En aquesta sisena edició, el lema és “Donem veu a la salut mental”, per promoure que qualsevol persona parli amb normalitat i escolti amb interès sobre salut mental. La millor manera de lluitar contra l’estigma és parlar-ne obertament, en aquest cas des del llenguatge audiovisual i publicitari. La creativitat és totalment lliure.

El concurs compta amb el suport econòmic de Janssen i l’Obra Social “La Caixa” i atorga premis en cinc categories per un valor de 4.500€.

Podran participar totes les persones majors d’edat, de manera individual o com a grup/entitat. Els treballs que es presentin des d’una entitat, no necessàriament de l’àmbit de la salut mental, o des d’un servei, optaran també al premi especial Entitat.

Per participar només cal registrar-se al web www.concursespot.org i enviar el formulari online abans del 25 de setembre de 2015. La data límit per enviar els espots és l’11 d’octubre.

Notícies recents