Un informe recull les vulneracions dels drets de les persones amb problemes de salut mental a Espanya

La Confederación Salud Mental España (SME) ha fet públic l’Informe sobre el estado de los Derechos Humanos de las personas con trastorno mental en España 2017, redactat a partir de les demandes recollides per l’Assessoria Jurídica de la Confederación. La Federació Salut Mental Catalunya ha participat en la creació de l’informe a través del Comité Jurídic de SME, del qual formem part.

L’informe denuncia la vulnertació dels drets de les persones amb problemes de salut mental, així com la discriminació i estigma en relació al trastorn mental. SME lamenta que a Espanya segueix sent una pràctica habitual els tractaments forçats i la medicació administrada sense el consentiment de la persona o en contra de la seva voluntat, així com l’anomenada teràpia electroconvulsiva i mesures restrictives com l‘ingrés involuntari, els aïllaments o les contencions mecàniques.

La Confederación també denuncia l’incompliment de la  i la discriminació de les dones amb problemes de salut mental per raó de gènere.

 

Notícies recents