Transpar-Ent, una eina per millorar la transparència de les entitats

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat una plataforma web perquè les entitats puguin analitzar el seu grau de transparència i conèixer quins documents haurien de fer públics.

Durant l’acte, el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, ha destacat que “Tranpar-Ent és un exemple de la línia l’acció que vol tirar endavant el Govern, posant a l’abast de les entitats un recurs gratuït, fàcilment accessible, dissenyat i elaborat amb la participació de les pròpies entitats, que facilita el coneixement sobre el compliment de la normativa de transparència”.
Aquesta plataforma, que és d’ús gratuït,  té per objectiu que les entitats sense ànim de lucre incorporin el valor de la transparència i que disposin de criteris, eines, models i suport per poder-ho aplicar a les seves rutines de gestió i comunicació. Els indicadors i criteris establerts han estat pensats perquè les organitzacions sàpiguen quins documents han de publicar i de quina manera ho han de fer perquè siguin comprensibles, de forma que la comunicació i la transparència de l’entitat afavoreixin la participació, el creixement de la seva massa social i la seva projecció social.
En l’acte, també hi ha participat la directora general de Transparència, dades Obertes i Qualitat Democràtica del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Núria Espuny, i el Gerent de Recursos de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Antoni Llinares.
Transpar-Ent ha estat elaborada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.
Notícies recents