Tortosa inaugura un Servei Especialitzat en Salut Mental per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va inaugurar el nou Servei Especialitzat en Salut Mental per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual a Tortosa. Aquest servei, que gestiona la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, convertirà aquestes comarques en una de les zones de Catalunya amb la xarxa de serveis d’atenció a la salut mental més completa.

La posada en marxa del nou centre permetrà que els 100 pacients que s’atenen actualment no s’hagin de desplaçar a Reus; alhora, es podran atendre més persones de les Terres de l’Ebre amb discapacitat intel·lectual que també pateixen una malaltia mental. A més de l’avaluació, el diagnòstic i tractament integral de la persona afectada, el centre també realitza tasques de suport, informació i orientació a les famílies. Aquest nou servei inclou accions de formació, coordinació de casos entre diferents serveis implicats, coordinació del Grup d’Estudi i Derivació (que s’encarrega d’avaluar les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental a la Regió Sanitària), centralització de les demandes, derivació dels casos, etc.

El conseller també va inaugurar el nou Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Tortosa, gestionat també per la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre i que fins ara s’ubicava a la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa. El trasllat d’aquest dispositiu ambulatori permetrà millorar les condicions d’atenció als infants i joves de les Terres de l’Ebre afectats per una malaltia mental. Actualment atén unes 6.000 visites anuals.

Tots dos serveis s’ubiquen en un local de 1.000 metres quadrats, amb espais diferenciats i accessos independents, que permeten avançar en l’atenció i el servei a les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental de les Terres de l’Ebre.

Notícies recents