Terres de l'Ebre celebra el Dia Mundial de la Salut Mental a Sant Carles de la Ràpita

L’Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre va posar el passat 9 d’octubre una taula informativa amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental davant de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.

Amb la campanya “Donem la Cara per la Salut Mental” d’Obertament, l’associació de Terres de l’Ebre es va fer fotografies (selfies) amb Núria Subirats, cap de premsa de l’Ajuntament de la Ràpita; Fernando Garcia, publicista a Ràdio Ràpita; Àngela Reverté,  Regidora de Salut i d’Esports de l’Ajuntament de la Ràpita; Noemí Barberà, regidora pel Grup Municipal CIU i membre de Demòcrates de Catalunya.

Es va demostrar que els estereotips i prejudicis existents no es corresponen amb la realitat: no són imprevisibles, ni agressius, ni incapaços per treballar o prendre decisions. Perquè tots formem part de la solució: parlar amb naturalitat sobre aquesta part de la nostra salut i saber escoltar amb respecte i interès són essencials per canviar les coses.

La Campanya “No facis com si res: Dóna la cara“, té per objectiu evidenciar que existeix un tabú social respecte als problemes de salut mental. La seva tasca és sensibilitzar la ciutadania, defensant que tenir un problema de salut mental és molt comú i no hauria de ser vergonyós.

Qualsevol de nosaltres podem tenir un problema de salut mental. De fet, segons l’Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones patirem un trastorn mental al llarg de la nostra vida. Malgrat ser un fet comú, existeixen a dia d’avui un estigma social i uns prejudicis que influeixen en les actituds i comportaments que es tenen cap a les persones amb un diagnòstic de salut mental (esquizofrènia, trastorn bipolar, depressió, ansietat, trastorns de personalitat, etc.).

Notícies recents