Es constitueix la Taula de Salut Mental i Addiccions Vallesana

Dimecres 25 d’octubre es va constituir la Taula de Salut Mental i Addiccions Vallesana, una taula que parteix de la fins ara Taula de Salut Mental de Mollet, nascuda al 2006 i que ja havia fet realitat moltes iniciatives interessants. La nova taula Vallesana vol erigir-se com a nou espai de coordinació i de treball col·laboratiu entre tots els agents que treballen en salut mental i addiccions als municipis de Caldes de Montbui, Gallifa, La Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles i Santa Perpètua de Mogoda. La finalitat de la Taula és contribuir a la promoció d’iniciatives que contribueixin a garantir la ciutadania plena de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

La taula queda constituïda amb representants de les entitats del moviments associatiu de familiars i persones afectades: la Federació Salut Mental Catalunya i l’Associació TEAcords; de diferents serveis municipals dels municipis que conformen la Taula (Serveis Socials, Igualtat, Educació, Salut Pública, drogues, policia municipal, CDIAP o els Serveis d’orientació i inserció laboral); diferents recursos de la xarxa de salut mental i d’atenció primària de salut (ICAS); i altres agents com ara l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, els Mossos d’Esquadra, la Fundació Tutelar Malalts Mentals Catalunya o el Consell Comarcal del Vallès Oriental). La Taula està estructurada en quatre nivells de participació: la coordinació (que per ara recau en la Fundació Sanitària Mollet), el grup motor (que és qui dinamitza la Taula), els diferents grups de treball que es creïn i la mesa institucional.

Va ser un acte amb una àmplia participació i compromís per part de tots els agents, entre els quals van assistir la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Mollet, Anna Díaz, el cap de Servei de Salut Mental i Addiccions de la Fundació Sanitària Mollet, el Dr. Antoni Corominas, la directora del Servei d’Atenció Primària del Vallès Oriental de l’Institut Català de la Salut, la Dra. Norma Henríquez, la cap de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital de Sant Joan de Déu, la Dra. Montserrat Dolz, la coordinadora del Club Social La Llum, Montserrat López, i la directora de la Federació de Salut Mental Catalunya, Marta Poll.

Notícies recents