SMC presenta el projecte dels GAM de Benestar emocional al Congrés estatal sobre salut comunitària en l'atenció primària

Es van destacar els GAM com un bon actiu en salut comunitària i de treball en xarxa

Els passats 10 i 11 de novembre, Salut Mental Catalunya va participar en el Congrés estatal sobre salut comunitària en l’atenció primària que es va celebrar a Reus.

Vam presentar el nostre projecte comunitari d’impuls i promoció dels GAM de Benestar Emocional i els resultats de l’avaluació realitzada amb el Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra (CAPSBE)

Els GAM per al Benestar Emocional

Els GAM per al Benestar Emocional van néixer amb la voluntat de generar i promoure xarxes de suport en el context de la pandèmia de la covid-19. Es va considerar una resposta necessària per ajudar a pal·liar el malestar emocional de la població que no estava familiaritzada amb problemes de salut mental i que va començar a patir afectacions emocionals i d’altres conseqüències.

Amb la col·laboració del CAPSBE, s’ha dut a terme una avaluació externa de la iniciativa dels GAM per al Benestar Emocional amb l’objectiu de promoure la seva creació i millorar el seu funcionament.

Una jornada que va posar en valor el paper dels GAM en salut comunitària

Durant el Congrés es va destacar que els GAM són un bon actiu en salut comunitària, així com que el treball comunitari i en xarxa és molt necessari per iniciar-los i consolidar-los, i que la col·laboració entre les associacions i els centres de salut permet donar resposta a necessitats comunes.

A més, al llarg de les dues jornades, hi va haver moltes comunicacions interessants d’accions comunitàries i estudis d’investigació que s’estan portant a terme des de l’àmbit de l’atenció primària a nivell estatal, a més de distintes ponències.

També vam poder participar en diversos tallers sobre mètodes d’investigació de processos comunitaris i de participació ciutadana.

Properes passes

De cara a 2023, la pròxima acció que realitzarem per a l’impuls i promoció dels GAM de Benestar emocional serà una jornada de presentació dels resultats de l’avaluació realitzada amb el CAPSBE.

A més, fa unes setmanes que vam iniciar la Formació de persones Dinamitzadores de GAM a Barcelona, vinculada amb aquest projecte.

Més informació

enllaç amb més informació  L’Avaluació dels GAM per al Benestar Emocional permetrà la creació de nous grups i la seva millora contínua

enllaç amb més informació Què és el projecte Activa’t per la Salut Mental?

enllaç amb més informació Tots els GAM de SMC arreu del territori

Notícies recents