SMC participem al Women's Day del CET10

SMC vàrem formar part de la xerrada Dona i Salut Mental

El passat dissabte dia 4 de març vam ser a la jornada del Women’s Day del CET10 Bac de Roda per portar la salut mental a aquesta celebració que gira al voltant de la dona i l’esport.

Durant la jornada les assistents van poder participar en distintes masterclass a les instal·lacions del gimnàs i a la xerrada sobre Dona i Salut Mental, on es va parlar de la salut mental de les dones i Salut Mental Catalunya vam presentar el projecte Dona i Salut mental.

Anna Montoro, presidenta d’ASCISAM va exposar les particularitats de la salut mental de les dones: les dones i el seu rol de cuidadores i la càrrega que comporta, o el fet que demanen ajuda més tard, per exemple. Va comentar com detectar que alguna cosa no va bé, i va presentar els recursos existents en l’àmbit sanitari, i en especial com es treballa des de la infermeria en atenció primària. També va incidir en els beneficis de l’esport per millorar el nostre benestar físic i emocional.

Gemma Marcet, responsable d’Aliances i Fundraising de SMC, va presentar el projecte Dona i Salut Mental, les necessitats a les quals dona resposta, com accedir-hi, i va presentar el documental Dret a sentir. També va presentar altres recursos de SMC com l’Espai Situa’t, grups de suport mutu, i xerrades i formacions.

Finalment, Rosa Garcia, activista i presidenta de Trebolmente, va oferir el seu testimoni en primera persona, i va incidir en la necessitat de demanar ajuda, de poder-ne parlar, de compartir en grups de suport mutu, i va parlar del procés de recuperació.

La xerrada va acabar amb una taula rodona, amb una gran participació del públic assistent.

Agraïm molt al CET10 per haver escollit la salut mental per la seva jornada comptant amb Salut Mental Catalunya per la iniciativa solidària, i ens agradarà continuar col·laborant de la mà vinculant l’esport i la salut mental.

Notícies recents