SMC participem a una nova edició de la Formació en Empoderament Prospect a Sevilla

SMC participem a una nova edició de la Formació en Empoderament Prospect a Sevilla

Sis persones de Salut Mental Catalunya van fer la tasca de facilitadores al Prospect organtizat per Salud Mental Andalucía

Els dies 5, 6 i 7 de juny la Federación Salud Mental Andalucia va dur a terme a Sevilla una edició de la Formació en Empoderament Prospect en la qual van participar sis persones facilitadores de Salut Mental Catalunya.

En total van participar 36 persones al mòdul comú, 12 al mòdul de familiars amb Marisol Gràcia i Carlos Giménez com a familiars facilitadors de Prospect de SMC, 12 al mòdul de primeres persones amb Francisco Rubio i Lurdes Da Costa com a facilitadors de SMC i 12 al mòdul de professionals amb Laura Pliego i Geni Ustrell, responsables de l’Espai Situa’t de Barcelona Esquerra i Litoral i de l’Anoia, respectivament, com a professionals facilitadores Pospect de SMC.

Aquesta formació parteix de la idea que les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies tenen el dret d’exercir una participació més activa en els processos de recuperació i millora de la seva qualitat de vida; participació que es considera un dret inherent a la seva condició de ciutadans. L’experiència va ser una oportunitat per fer coincidir a persones de diferents províncies d’Andalusia i de les 19 entitats federades a Salud Mental Andalucía.

La valoració general va ser positiva a tots els mòduls. En concret, al mòdul de professionals es van generar espais reflexius sobre les dificultats de l’accés a recursos, tenint en compte les singularitats territorials, com és l’àmbit rural i de les pròpies províncies, i també la incorporació de la perspectiva de drets i ciutadania.

Gràcies a totes les persones voluntàries per fer-ho possible!

Un cop més, volem agrair la tasca de facilitació de les persones voluntàries, que fan possible el programa d’empoderament en salut mental gràcies a la seva implicació i al valor de la seva experiència. Aquesta vegada, agraïm especialment per ajudar a portar el Prospect fora de les fronteres catalanes, donat que hi ha demanda a diferents llocs d’Espanya per fer la formació, però si no van facilitadores expertes, no es pot fer.

El programa formatiu Prospect es fa en col·laboració amb la Confederación Salud Mental España i no seria possible sense l’equip de persones voluntàries que hi posen l’ànima. Gràcies!

Prospect: compartir, aprendre, créixer

Prospect és fruit de diversos anys de treball i investigació d’EUFAMI en estreta col·laboració amb entitats especialitzades en formació i empoderament, així com de 16 organitzacions de 12 països europeus, com ara la Confederació Salut Mental Espanya

Presenta un alt caràcter innovador, recull bones pràctiques de tots els països implicats i està destinat a totes aquelles persones en contacte amb els problemes de salut mental, ja sigui perquè hi viuen, perquè són familiars o amics o perquè són professionals vinculats, d’un o altra manera, amb els problemes de salut mental.  

Més informació

Amb el suport de
Departament de Salut
Amb la col·laboració de
Departament de Salut
Notícies recents