El Govern mostra el seu compromís per transformar la salut mental cap a un model d'atenció comunitària, de recuperació i defensa de drets en salut mental

SMC ha assistit a la 2a reunió del Pacte Nacional de Salut Mental, que ha comptat amb una àmplia participació del Govern

La reunió ha comptat amb una àmplia participació de membres del Govern, amb l’assistència de Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya; de Manel Balcells, Conseller de Salut; de Josep González-Cambray, Conseller d’Educació; de Gemma Ubasart, Consellera de Justícia; i diversos representants d’altres departaments, com ara Mariona Homs, Directora general de Serveis Socials del Departament de Drets Socials.

El compromís del Govern s’alinea amb les demandes que fa anys reivindiquem des de SMC

Pere Aragonès ha mostrat el compromís sincer i real del Govern de la Generalitat per transformar la salut mental cap a un model orientat a la recuperació, l’atenció comunitària i la protecció i defensa dels drets en salut mental, alineant-se, així, amb el marc internacional i amb un model que des de Salut Mental Catalunya ja fa anys que defensem.

Durant la reunió s’han exposat alguns aspectes rellevants com el suport entre iguals o la planificació de decisions anticipades, amb l’objectiu que esdevinguin realitat en els propers mesos. Per assolir-ho, caldrà que tots els Departaments remin en la mateixa direcció.

A més, s’ha anunciat un increment de 30 milions en el finançament de les polítiques adreçades a la salut mental.

Cal una aposta decidida i un impuls de les polítiques socials i comunitàries per assolir la transformació

La transformació del model de model d’atenció en salut mental per orientar-lo cap al model d’atenció comunitària i de recuperació que necessitem requereix una aposta i impuls de polítiques socials i comunitàries que garanteixin les oportunitats i els suports adients a les persones.

Notícies recents