Justament

Servei d'orientació jurídica en clau de salut mental
199 persones ateses al servei el 2023


Les demandes d'orientació jurídica més freqüents són les consultes
entorn a les mesures de suport en l'exercici de la capacitat,
la planificació successòria i de l'àmbit laboralJustament és un programa que facilita l’assessorament legal davant d’accions o decisions que s’hagin de prendre en l’àmbit jurídic i que requereixin d’una perspectiva especialitzada. Aquest servei està adreçat a persones amb experiència pròpia en salut mental, famílies i també professionals que acompanyin a persones amb problemàtica de salut mental.

Sobre el servei

És un projecte gestionat per Salut Mental de Catalunya, en conveni amb Col·lectiu Ronda, cooperativa d’advocades especialitzades en diferents àrees i distribuïdes a diferents seus de la mateixa, com també amb altres advocades independents.

Les seus de Col·lectiu Ronda on les persones són ateses per part de les juristes de manera presencial, telemàtica o telefònica són: Barcelona, Rubí, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Mataró, Mollet del Vallès, Rubí i Tarragona.

En el cas de la Mercè Jordana, advocada col·laboradora al projecte, es troba de manera física a Balaguer, oferint atenció també de tipus presencial, telefònica i telemàtica.

Per accedir a Justament cal adreçar-se a l’Espai Situa’t del territori corresponent, on els tècnics faran una primera entrevista d’acollida, informaran i orientaran a la persona, i valoraran si la petició ha de ser adreçada al servei d’assessorament jurídic o resolta per una altra via (justícia gratuïta, serveis sanitaris o socials, gestor, notari, servei de mediació…) i, en cas que sigui necessari, demanar informació i documentació complementària que faciliti la posterior tasca dels juristes.

Troba el teu Espai Situa't aquí.

“Per a nosaltres ha estat una ajuda grandíssima en un moment molt complicat i anant bastant perduts. La noia que ens va atendre de Justament va ser molt efectiva i amable i el mateix ens va passar amb l'advocada".

Persona usuària del Justament.

Algunes opinions del servei

“És imprescindible conèixer els teus drets. Ens ho han explicat tot amb claredat i paciència. Ens hem sentit molt acompanyats”.

Persones usuàries del Justament.

“Em sembla meravellós que persones com jo amb dificultats poguem tenir un lloc a on recorrer en cas de problemes amb coses legals. És una iniciativa que cal aplaudir”.

Persona usuària del Justament.

Aquest projecte està compromès en assolir els ODS

ODS 3 Salut i benestar
ODS 10 Reducció de les desigualtats
ODS 16 Pau, justícia i institucions sòlides

Amb la col·laboració de

Amb el suport de