Esport i Salut

Espais de promoció de la salut i d'inclusió comunitària
219 participants a la lliga de futbol sala


58 participants al torneig de tennis


136 participants a les trobades de bàsquetLa pràctica de l’esport contribueix a augmentar el benestar físic, emocional i social de les persones que el practiquen. I és clau per aconseguir quotes més elevades d’inclusió i participació comunitària, sobretot dels joves.

El programa Esport i Salut treballa per oferir espais de promoció de la salut i d’inclusió comunitària, mitjançant l’activitat esportiva per a aquest col·lectiu.

Sobre el projecte

La Lliga inclusiva Esport i Salut de futbol sala funciona des del 2006 amb la participació d’equips formats per serveis comunitaris de salut mental on participen persones amb i sense diagnòstic. A final de temporada es fa un torneig de cloenda.

Les trobades de bàsquet van nèixer arran del Torneig de Bàsquet Inclusiu que des de SMC vam organitzar durant 5 edicions.

Diferents serveis comunitaris de salut mental es coordinen per fer entre 4 i 6 trobades l’any i poder gaudir d’una activitat de bàsquet 3×3.

L’activitat de tennis neix de la mà de la Fundació Esport Solidari Internacional i consisteix en generar una aliança municipal entre el Club de Tennis i els Clubs Socials del territori per fer entrenaments amb monitors professionals.

En finalitzar la temporada es fa un Torneig de Cloenda que serveix per crear un espai de trobada per tots els clubs participants.

“El que ens uneix és la nostra afició per l’esport, més enllà de si tenim o no un problema de salut mental”.

Sergi, participant del projecte

Aquest projecte està compromès en assolir els ODS

ODS 3 Salut i benestar
ODS 10 Reducció de les desigualtats

Amb el suport de

Col·laboradors futbol

Col·laboradors tennis