El Far La Garriga sensibilitza sobre salut mental a alumnes d'institut

L’associació i el Club Social de La Garriga ofereixen xerrades de salut mental a estudiants de secundària i de batxillerat.

La iniciativa “Parlem-ne per trencar l’estigma, la salut mental és cosa de tots” ha arribat a 117 alumnes en un total de sis xerrades que s’han fet a curos de 4t de l’ESO i de batxillerat de l’Institut Eugeni Xammar de l’Ametlla del Vallès.

Aquestes xerrades tenen com a objectiu oferir informació actualitzada sobre salut mental per tal de saber identificar senyals i símptomes, així com conscienciar sobre l’estigma i la discriminació i sensibilitzar la població juvenil. La metodologia utilitzada és innovadora perquè els ponents són persones que han viscut de primera mà una problemàtica de salut mental. A més a més, es duen a terme diferents dinàmiques per fer participar activament als estudiants. El rerefons d’aquest projecte és la prevenció i cura de la salut emocional dels joves posant-la en el centre.

Les xifres: 6 xerrades i 117 alumnes del Institut Eugeni Xammar
  • desembre de 2020 es van fer 3 xerrades a grups de 4rt d’ESO (26+26+28 alumnes) un total de 80 alumnes.
  • febrer de 2021 es van fer 2 xerrades a grups de 1r de batxillerat (32+33 alumnes) un total de 65 alumnes.
  • marc del 2021 es van fer 2 xerrades a grups de 2n batxillerat (16+16 alumnes) un total de 32 alumnes.

Des de l’associació El Far – La Garriga es fan xerrades a escoles i instituts des de l’any 2017. Actualment, les sessions les fan dues persones amb experiència pròpia en salut mental, que participen al Club Social de l’entitat, a banda de les dues professionals del Club, Ares Sánchez i Judit Capella.

El projecte, que s’emmarca dins de la campanya de sensibilització que s’està fent per apropar la salut mental als joves, ha permés arribar ja a centres com els IES Eugeni Xammar de l’Ametlla del Vallès, Vil·la Romana i Sant Lluís, els dos últims de La Garriga.

Properes dates i xerrades

Al mes de maig estan previstes quatre noves xerrades a l’Institut Vila Romana de La Garriga. Amb motiu de les restriccions per la pandèmia cada grup classe ha d’anar per separat, per tant les sessions es faran en petits grups i no amb una seixantena de persones com era habitual.

Notícies recents