#salutmentalenpositiu, campanya de Salut Mental Ponent per trencar l'estigma

L’associació Salut Mental Ponent ha organitzat aquest matí una inflada de globus a l’escola Frederic Godàs de Lleida en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, per donar a conèixer la seva campanya: #salutmentalenpositiu.  Es tracta d’un acte simbòlic amb el que l’entitat vol expressar la confiança en el futur, en la generació que representen aquests nens i nenes que avui han participat en aquest acte de sensibilització i que han inflat el seu globus per una salut mental en positiu, sense estigmes.

La presidenta de Salut Mental Ponent, Eva Barta, ha destacat que “el futur són els nens i els nens no tenen idees preconcebudes, no parteixen d’estereotips. En l’àmbit de la salut mental la gran batalla és trencar l’estigma, perquè només quan puguem parlar obertament del trastorn mental podrem prevenir-lo”. Barta ha assenyalat que “hi ha una tasca molt important de pedagogia i d’ensenyar i d’aprendre a expressar emocions, sentiments, perquè són els indicadors de la nostra salut mental, per això hem buscat una escola perquè és un espai d’aprenentatge, de futur”.

Per visualitzar aquesta nova etapa, l’associació anima a la gent a sumar-se a la campanya #salutmentalenpositiu. “Demanem que es facin fotos amb el símbol més al cor i les pengin a les xarxes etiquetant Salut Mental Ponent i amb el hastag #salutmentalenpositiu”. És una campanya de sensibilització que pretén visualitzar la salut mental d’una forma positiva i provocar que se’n parli per vèncer l’estigma”, explica Barta.

“El nou Pla Integral ens dóna aire”

L’entitat es mostra molt esperançada amb el Pla Integral d’atenció a la Salut Mental, que és el fruit de les aportacions que han anat fent les diferents entitats de salut mental del país, entre elles, Salut Mental Ponent. “De fet el nou pla ens dóna aire a entitats i familiars per seguir demanant una millora de la qualitat de vida per als afectats i les seves famílies”, apunta Barta.

El nou pla posa l’accent en diferents aspectes com ara la necessitat de fer més prevenció, més atenció comunitària, més personalització, més suport a les famílies, més coordinació amb els departaments implicats de l’administració, més flexibilitat entre els recursos, que han d’estar adaptats a les necessitats dels afectats i no a la inversa. També posa èmfasi en la necessitat d’abordar la salut mental de forma transversal, implicant els diferents departaments de la Generalitat: Salut, Benestar, Ensenyament, Justícia, Empresa i ocupació per tal d’atendre de forma integral als afectats i les seves famílies. El pla preveu també més atenció a la infància i l’adolescència, accés a l’habitatge i tenir cura de la dignitat de la persona i els seus drets, entre altres reclamacions de les entitats.

Enllaç relacionat:

Salut Mental Ponent

 

Notícies recents