Salut Mental Catalunya, present a la reunió del Consell de la Discapacitat de Catalunya, representant les persones amb discapacitat derivada de problemes de salut mental

Des del COCARMI es va reclamar traslladar a la ciutadania “que la inclusió de les persones amb discapacitat és un valor per la societat”

El passat 12 de gener es va reunir, després d’un any, el Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat) encapçalat pel president Pere Aragonès i el conseller Carles Campuzano. A la trobada al Palau de la Generalitat van assistir-hi representants de les Federacions que formen part del Comité Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), entre les quals es troba la Federació Salut Mental Catalunya.

El Codiscat, que es va constituir al maig de 2016, està format per les entitats del sector i els departaments que impulsen accions relacionades amb el col·lectiu i és un òrgan de consulta del Govern en tot el que afecta les persones amb discapacitat.

Representació de les persones amb discapacitat derivada de problemes de salut mental

A la reunió es van tractar temes importants com el Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el Pacte Nacional de Salut Mental, el desplegament de l’acció integrada social i sanitària, el Codi d’accessibilitat o la figura de l’assistent personal entre d’altres. L’Eva Bartra, vicepresidenta 2a de la Federació Salut Mental Catalunya, va poder representar les persones amb discapacitat derivada de problemes de salut mental i les seves famílies.

Un llarg camí per assolir una inclusió real

La presidenta del COCARMI i vicepresindeta del Consell, Mercè Batlle, va reclamar traslladar a la ciutadania “que la inclusió de les persones amb discapacitat és un valor per la societat”, i va afegir que “cada dia continua posant-se de manifest, en les diferents situacions i esferes de la vida de la persona amb discapacitat, que queda moltíssima feina per fer per a arribar a una inclusió real. A les escoles, en el treball, en l’oci o en la cultura, etcètera”.

El tresorer del COCARMI i president de la Federació ACAPPS, Raimon Jané, va reclamar un desplegament coherent i amb sensatesa, del decret de l’escola inclusiva, tenint en compte la diversitat del col·lectiu i amb unes polítiques d’educació coordinades entre departaments, així com la creació d’un model català d’inserció laboral per a les persones amb discapacitat.

Per últim, Víctor Galmés, vicepresident del COCARMI i director de DINCAT, va incidir en la necessitat d’un finançament previsible i estable de les entitats, que faciliti la sostenibilitat del sistema que garanteix l’acompanyament a les persones amb discapacitat.

Notícies recents