Salut Mental Catalunya participa als webinars de salut de AGIPCAT

AGIPCAT (Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans) impulsa amb el Departament de Salut un cicle de webinars sobre diferents aspectes vinculats amb la salut

Salut Mental Catalunya ha impartit el darrer dels webinars organitzat per AGIPCAT amb Salut, dedicat a la Salut Mental. Aquest webinar ha sigut l’últim d’aquest any i per aquest motiu hi ha estat present la Secretària de Salut Pública, la Dra. Carmen Cabezas, i el President d’AGIPCAT, Jose Manuel Jimenez, que han fet el tancament institucional.

La xerrada ha tractat de la prevenció i la formació a les famílies gitanes sobre conscienciació envers a tenir un membre de la família amb experiència pròpia en salut mental.

El webinar s’ha iniciat amb una introducció del moderador (Blai Batista) que ha fet les presentacions de les ponents, seguint de la projecció d’una sèrie de preguntes gravades per persones del col·lectiu gitano sobre el tema i la resposta de les ponents de les mateixes, i finalment la ponència. Es feien preguntes del tipus “Com ajudar si hi ha una persona a la família amb una problemàtica de salut mental?”, “Com identificar que hi ha un problema de salut mental?”, “Quins són els signes que ens han de portar a demanar ajuda?”.

La xerrada ha estat impartida per Èlia Lucia, referent de l’Espai Situa’t del Camp de Tarragona, i la Geni Ustrell, referent de l’Espai Situa’t de l’Anoia.

La ponència, amb el nom de “Recursos per la cura i l’autocura” s’ha parlat del moviment associatiu i model comunitari d’atenció a les persones amb experiència pròpia en salut mental, de possibles senyals de risc de patir una problemàtica en salut mental, del model de recuperació en salut mental, d’estratègies i recursos pel benestar emocional per la propia persona i per la família, i finalment de l’acompanyament en situacions complexes. També s’ha informat de recursos que tenim a disposició de la població.

Dos eslògans de la ponència:

“Gaudir de benestar emocional i promoure la salut mental és una qüestió que interpel·la a totes les persones que formem part d’una comunitat. Totes som agents de salut i podem contribuir a promoure factors de protecció”.

“No és fàcil establir línies clares sobre quan està clar que hi ha un problema de salut mental. L’important és la cura de les persones en qualsevol estat de malestar emocional“.

Notícies recents