La Fundació SMC obre les inscripcions per les sortides Respir de primavera

REUS Hotel i festival de circ! – 14 al 17 abril 2017

Aquest any, visitarem Reus en una època molt especial: la de la Fira del Circ de Catalunya. Cada any, es celebra en el mes de maig el festival “Trapezi”. Un total de 28 companyies oferiran els seus espectacles, que durant quatre dies, ompliran places i carrers. El Trapezi recull la gran varietat de formats que ens ofereix el circ català, des del públic més petit al més exigent, i desplegant totes les estètiques que existeixen en aquest art mil·lenari.

Farem un tomb per la ciutat, gaudint dels espectacles de carrer. I si us ve de gust, podrem visitar el Gaudi Centre, un espai d’interpretació que permet descobrir la formació del seu geni creatiu de Gaudí.

Allotjament: Hotel Gaudí. Situat en ple centre històric de la ciutat.

Característiques de la sortida: Tot i que serà una sortida on l’activitat física que es requereix serà força assequible, caldrà estar a peu dret, ja que els espectacles es fan al carrer. Gaudirem de la comoditat d’un hotel. La distancia entre l’estació i l’hotel és d’aproximadament 15-20 minuts.

reus_respir abadesses-respir

SANT JOAN DE LES ABADESSES- Ruta del Ferro en bicicleta – 26 al 28 maig 2017

Sant Joan de les Abadesses; Una vall gerda, coberta de pastures i de boscs de pins, roures o faigs. Allà trobem l’anomenada “Ruta del Ferro i del Carbó”: és un traçat de via verda que segueix l’antic traçat de la via del tren i les vagonetes que portaven el carbó de les mines d’Ogassa.

Des de l’Alberg rural La Ruta del Ferro, situat al Parc de l’Estació de Sant Joan de les Abadesses, llogarem bicicletes i anirem a descobrir part d’aquesta ruta que uneix Ripoll, a 682 metres d’altitud, amb Sant Joan de les Abadesses (775 m). Tot el traçat és asfaltat i està flanquejat per vegetació; el desnivell és mínim, amb una suau pendent de l’1%.

A més, podrem gaudir d’aquesta vila que compta amb un important patrimoni medieval vinculat al Monestir de Sant Joan de les Abadesses, a partir del qual s’originà la població que en prengué el nom.

Allotjament: Alberg rural La Ruta del Ferro.

Característiques de la sortida: Per realitzar aquesta sortida és imprescindible saber anar en bicicleta, ja que passarem el matí del dissabte realitzant la ruta amb les bicicletes de lloguer.

ALTAFULLA – Ambient tranquil i atractiu paisatge – 2 al 4 juny 2017

Altafulla té, possiblement, el casc antic més bonic de tota la Costa Daurada, i un dels més bonics de Catalunya. El seu Dalt Vila, o vila closa, rodejat de muralles, amaga carrers que ofereixen palaus renaixentistes, cases dels segles XVII i XVIII, un magnífic castell i una església. Passejar-hi és retornar als temps en que els pirates senyorejaven la Mediterrània i els pobles de la costa s’havien d’amagar de l’aigua.

Altafulla uneix a aquesta gràcia de la seva vila antiga, una platja molt bonica i una esplèndida vila romana, la vila dels Munts.

Allotjament: alberg Altafulla Casa Gran, al bell mig de la Vila Closa.

Característiques de la sortida: Una sortida perfecta per descansar, relaxar-se i gaudir de la platja. Però recordeu que Altafulla es caracteritza pels seus carrers amb pendent!

altafulla-respir llança-respir

 LLANÇÀ –16 al 18 juny 2017

Llançà és una petita vila mediterrània que compta amb poc més de 5.000 habitants. Situat enmig d’un paisatge únic, Llançà queda envoltat tant per terra com per mar, per dos espais naturals protegits, el Parc Natural del Cap de Creus i el de l’Albera.

En aquest bonic indret de la Costa Brava hi passarem un cap de setmana estiuenc de platja i tranquil·litat.

Allotjament: alberg Costa Brava

Característiques de la sortida: Recomanada per a les persones a les quals els agradi la platja i caminar.

Sortides Respir

Totes les sortides tenen un preu de 80 euros i per inscriure’s o demanar més informació us heu de posar en contacte amb la Fundació a través del correu electrònic fundacio@salutmental.org o al telèfon 93 175 0327. Les sortides estan obertes a persones amb problemes de salut mental, estiguin o no vinculades a associacions, clubs socials i altres entitats de salut mental.

El Programa Respir Sortides és una eina que pretén incloure socialment la persona afectada en el seu mitjà social més proper. L’objectiu del programa és promoure l’autonomia i potenciar les capacitats individuals de la persona amb trastorn mental, i oferir un recurs que alleugereixi el nivell de dependència que sol establir amb la persona cuidadora.

Les sortides que organitza poden ser de cap de setmana o per vacances de Setmana Santa i estiu (4-5dies), per a grups de 10 persones, amb dos educadors especialitzats.

 

 

Notícies recents