La Generalitat reconeix la importància del Club Social i el servei prelaboral en salut mental

El Departament de Benestar Social i Família ha donat un pas en el reconeixement del servei de Club Social i el servei prelaboral per a persones amb problemàtica social derivada de la malaltia mental, tal com es recull en dues ordres publicades pel Diari Oficial de la Generalitat aquest mes de juny. En tots dos casos, es tracta d’una fita demanada des del moviment associatiu des de fa més d’una dècada.

El desplegament d’una normativa del servei de Club Social i el servei prelaboral ha de permetre continuar treballant pel model de salut mental comunitària i és, sens dubte, un pas més en la consolidació del Club Social com a primer Servei Social Especialitzat de referencia en l’àmbit de la salut mental i del servei prelaboral com un pas previ per a la inserció en el mercat laboral de les persones amb problemes de salut mental.

Des de Salut Mental Catalunya volem destacar aquesta fita, molt important en el camí es va iniciar fa més de 10 anys des del moviment associatiu per posar a l’abast de les persones amb problemes de salut mental un servei de suport comunitari que faciliti i que les acompanyi en el seu procés d’inclusió social i laboral. Creiem que aquest és un èxit de tota la xarxa de de salut mental d’arreu del territori i que només l’afany de fer la feina ben feta ens ha portat fins aquí.

Enllaç relacionat:

Ordre del servei de Club Social

Ordre del servei de prelaboral

 

 

Notícies recents