El projecte “Salud mental en red” amb la Fundació Vodafone forma a 17 associacions en l'ús de Facebook

El projecte “Salud mental en red” que es va impulsar des de la Federació Salut Mental Catalunya amb el suport de la Fundació Vodafone durant el 2016 ha desenvolupat, en una segona fase, 4 cursos a 4 territoris durant el 2017. En aquesta ocasió, s’ha ofert la possibilitat a les entitats de la xarxa de desenvolupar una capsula formativa, de 4 hores de duració, centrada exclusivament en la xarxa social que es fa servir més al món, el Facebook.

4 associacions federades han sol·licitat poder desenvolupar aquesta càpsula sobre Facebook al seu territori:

  • Afemhos (Associació de Familiars de Malalts Mentals de L’’Hospitalet de Llobregat)
  • Salut Mental Gràcia – Barcelona
  • Esquima (Associació de Familiars de persones amb malaltia mental del Masnou)
  • Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord (Martorell).

En total s’han portat a terme 8 cursos, els continguts dels quals, giraven al voltant de les xarxes socials aconseguint arribar a 3 de les 4 províncies catalanes. Han participat un nombre elevat de persones i de fet, els gairebé 50 alumnes pertanyien a 17 associacions diferents, la qual cosa suposa, el 26% de tot el moviment associatiu de Salut Mental Catalunya).

Associacions 2.0

L’objectiu d’aquest projecte és avançar en l’alfabetització digital de les associacions federades, moltes de les quals no estan a les xarxes socials. Formar-se en aquestes noves plataformes permet adequar-se al context social que els envolta i aconseguir la visibilitat necessària per provocar un major impacte en la comunitat que més propera.

El projecte amb la Fundació Vodafone preveu una formació global de 80 hores al 2016 i el 2017, i arribar a una quarantena de beneficiaris individuals, amb la celebració de 4 cursos de 16 hores i de 4 cursos de 4 hores.

Notícies recents