Projecció del curtmetratge “MOMO, el vol del núvol”, sobre salut mental, a l'Associació ASMOS i l'Associació Salut Mental Baix Llobregat Nord

L’Associació Salut Mental Baix Llobregat Nord va organitzar el visionat del documental “MOMO: El vol del núvol” el passat 8 de juny al Carrer Verge de la Mercè 7, Martorell.

L’Associació de Salut Mental Ondara Sió, ASMOS, per la seva banda va organitzar la projecció del curtmetratge “Momo, el vol del núvol“, a la sala Francesc Buireu, el dilluns 12 de juny de 2023, amb un quòrum d’unes 40 persones.

Un cop acabat el visionat del curtmetratge en les dues associacions, les protagonistes, la Conxi García de Marina, membre de la junta directiva de l’Associació del Pallars Sobirà i la Mercè Torrentallé, activista i presidenta de l’Associació de Salut Mental La Noguera, vocal de la Coordinadora Salut Mental Terres de Lleida, actual presidenta de la Federació Salut Mental Catalunya i membre de la Red Estatal de “Mujeres de la Confederación Salud Mental España”, van establir un col·loqui amb el públic assistent.

Va ser molt interessat pel fet de poder escoltar a dues persones amb problemàtica de salut mental, que ens van explicar les seves experiències personals i ens van recordar que tots som susceptibles de tenir problemes de salut mental, ja que les darreres estadístiques que fins ara deien que de cada 4 persones, n’hi haurà 1 que patirà problemes de salut mental, després de la pandèmia, sembla que han baixat. Per altra banda també van informar-nos de les últimes resolucions i novetats a nivell de salut mental a Catalunya.

Es tracta d’un curt protagonitzat per persones amb problemàtica de salut mental i que posa de relleu algunes qüestions sobre salut mental que haurien de millorar i/o replantejar-se, tals com la sobre-medicació o bé les contencions. La pel·lícula va ser filmada a la població de Farrera, un entorn idíl·lic que ens dona la pau i harmonia que la natura del Pirineu sempre sap donar.

Notícies recents