Primera sessió presencial de la Comissió d'estudi sobre la salut mental i les addiccions al Parlament

Salut Mental Catalunya (SMC) participa aportant el testimoni de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies.

El Parlament de Catalunya ha acollit la primera sessió presencial de la Comissió d’estudi sobre la salut mental i les addiccions, que es va consituir el passat més de novembre. La sessió ha comptat amb la participació del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, de la directora del Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya, Magda Casamitjana, i de dos testimonis en en representació de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies: Ángel Urbina, vicepresident 1r de la Federació SMC, i Marisol Gracia, vocal de la Junta de la Federació SMC.

La primera sessió presencial de la Comissió ha permés l’aprovació del pla de treball que ha de permetre fer propostes de transformació del model atenció salut mental, basat en un model comunitari on es prioritzin la defensa de drets en salut mental, i tot això d’una manera integral i en tots els àmbits (social, sanitari, educatiu, jurídic, laboral…). S’ha parlat també de les mancances actuals i dels canvis necessaris i urgents que requereix el sistema, alhora que s’ha posat en valor l’experiència pròpia de les persones amb problemes de salut mental i la de les seves famílies i entorn.

En la seva compatreixença, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha denunciat que l’impacte de la pandèmia en la salut mental evidencia mancances existents i no resoltes, i ha afegit que s’han detectat desigualtats per raons socioeconòmiques a l’hora de gaudir d’una salut mental plena i d’accedir als serveis.

Notícies recents