Primera reunió entre un proveïdor de la xarxa de salut mental i un Espai Situa't per a treballar la defensa de drets

Primera reunió entre un proveïdor de la xarxa de salut mental i un Espai Situa’t per a treballar la defensa de drets

Althaia i l’Espai Situat de la Catalunya Central sembren un precedent al territori català

El passat dimarts 19 de març va tenir lloc la reunió entre la Meritxell Viladrich, Cap de Servei de Salut Mental d’Adults; la Mireia Malo, Psiquiatra adjunta dels Servei de Salut Mental d’adults i Cap clínic CSMA Solsonès/Bages d’Althaia xarxa assistencial universitària de Manresa; i la Mireia Ribas, referent de l’Espai Situa’t de la Catalunya Central; i la Cristina Conejo, coordinadora del projecte Activa’t per la salut mental.

La reunió tenia com a objectiu treballar situacions detectades des de l’Espai Situa’t que vulneren drets de les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies en aquest territori.

Des d’Althaia van mostrar el seu interès per a conèixer les situacions detectades i respectar els drets de les persones que atenen, així com la seva predisposició per a flexibilitzar protocols i minimitzar els ingressos involuntaris al màxim. A més, també van deixar la porta oberta a la coordinació per a qualsevol detecció en relació a vulneració de drets que puguem detectar i vam poder parlar també dels riscos psicosocials de les professionals que treballen en condicions de molta pressió assistencial i també de la manca de recursos.

Des de SMC i el projecte Activa’t per la Salut Mental, esperem poder realitzar altres reunions amb proveïdors sanitaris per tal de poder treballar, de manera conjunta, la defensa de drets de les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies.

Notícies recents