El projecte “Amb Experiència Pròpia” presenta el documental “El desequilibri perfecte”

El Museu Marítim de Barcelona va acollir dimarts 23 de maig la presentació del documental “El desequilibri perfecte”, realitzat per Intactes, i que explica el projecte “Amb Experiència Pròpia” a partir del testimoni de tres dels participants en el programa de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC). El documental està protagonitzat per Joan Carles Gasol, Ramón Torrijos i Irene Fernández.

L’acte de presentació del documental va comptar amb la participació de dos dels tres protagonistes. Ramón Torrijos va explicar que va acceptar sortir a “El desequilibri perfecte” perquè “és una manera de representar a les persones que, com jo, tenim problemes de salut mental i lluitem per tenir una vida amb dignitat i defensar els nostres drets”. Irene Fernández, per la seva part, va parlar de la seva vida com a mare i de com el tenir un trastorn mental “no posa les coses fàcils però els meus fills ho vieuen amb normalitat i saben del que hem passa fins on poden entendre per la seva edat”.

La presentació de l’acte va anar a càrrec d’Ángel Urbina, vicepresident segon de la Federació SMC, que va parlar des de la seva posició com a persona amb experiència pròpia en salut mental i va animar a les persones amb problemes de salut mental a lluitar contra l’estigma per assolir la recuperació i l’apoderament. Pau Ortiz, de la productora Intactes i director del documental, va explicar que apropar-se al trastorn mental “ha estat dur però també inspirador”.

Alba Monfort, responsable de l’Àrea de Participació de la Federació SMC, que impulsa el projecte “Amb Experiència Pròpia, va explicar que el documental s’intentarà portar a les associacions, entitats i espais que estiguin interessats en conèixer “El desequilibri perfecte” per fer la màxima difusió de la iniciativa.

La presentació del documental al Museu Marírtim va comptar amb la participació de Pilar Solanes, directora del Programa de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Yolanda Moragues, cap del Serveis de Suport de Programes Socials de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, i Xavier Trabado, vocal de la junta de la Federació Salut Mental Catalunya. Tots tres van destacar el valor de “El desequilibri perfecte” per donar veu a les persones amb problemes de salut mental i defensar els seus drets en primera persona.

Notícies recents