Pla nacional de salut mental i emocional de la Generalitat

El nou president català, Pere Aragonés, declara que “cal reforçar aquest servei bàsic i essencial per al benestar de la ciutadania”.

(Generalitat 25-05-2021)

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, ha anunciat en el seu primer acte públic una aposta del Govern català per un Pla nacional de salut mental i emocional perqué “cal reforçar aquest servei bàsic i essencial per al benestar de la ciutadania”. Les declaracions les ha fet durant la visita als Serveis de Salut Mental de l’Hospital Parec Taulí de Sabadell.

El cap del Govern ha posat de relleu que la seva primera visita com a president hagi estat a aquest centre, perquè “és imprescindible començar a actuar amb molta més força que mai en aquest àmbit”, que representa “una de les conseqüències més dures, moltes vegades invisible, de les cicatrius que acaben sortint amb el temps, del que ha provocat la pandèmia de la Covid-19”.

En aquest sentit, el president Aragonès ha subratllat l’impacte de la pandèmia en la salut mental, especialment dels infants, adolescents i joves. Ha assenyalat que durant el 2020 es va registrar a Catalunya:

  • un increment del 127% dels trastorns d’ansietat
  • i un augment del 33% de casos de depressió i d’altres trastorns mentals
  • pel que fa als trastorns de conducta alimentària, al Parc Taulí hi ha hagut un increment d’un 21’6%
  • el conjunt de temptatives de suïcidi a Catalunya el darrer any ha pujat un 195% respecte a l’any anterior

Més informació

enllaç amb més informació President Aragonès: “El Govern posarà en marxa de manera immediata un Pla integral de salut mental i emocional” (Generalitat, 25-05-2021)

enllaç amb més informació Pla Integral de Salut Mental i Addiccions de la Generalitat

Notícies recents