Participem en una formació per a professionals sanitaris per explicar el model de recuperació en salut mental

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) va participar el 30 de gener en una sessió formativa a l’Àrea de docència de l’Hospital de la Fundació Althaia, Xarxa asistencial i universitària de Manresa, per explicar el model de recuperació en salut mental i donar a conèixer el “Manual per a la recuperació i l’autogestió del benestar”.

La sessió formativa estava dirigida a professionals del projecte Mosaic, la Fundació Althaia i d’Osonament i va comptar amb l’assistència d’unes 60 persones. L’objectiu de la sessió, que tenia per títol “Agents de suport entre iguals. Un exemple pràctic del model de recuperació” va ser contribuir a la implementació del model de recuperació i promoure el treball en xarxa.

Bàrbara Mitats, responsable de programes de recuperació de la Federació SMC, va assisir com a representant de l’entitat per fer una xerrada sobre el model de recuperació i per explicar el perquè de l’elaboració del nou “Manual per a la recuperació i l’autogestió del benestar” en el marc del projecte Activa’t per la salut mental. Hernán María Sampietro, coordinador de projectes d’ActivaMent Catalunya Associació i coautor del manual, va explicar el procés d’elaboració dels nous materials i va destacar el seu valor com a recurs per acompanyar millor en l’atenció en salut mental basada en el model de recuperació i com a eina pràctica per  persones amb experiècnia pròpia per recuperar-se i assolir una vida plena.

La Fundació Althaia i Osonament tenen previst iniciar al febrer un projecte comú per integrar la figura de l’agent de suport mutu als seus serveis i estan preparant una formació per persones amb experiència pròpia que es durà a terme entre Vic i Manresa.

Programa de la sessió formativa realitzada el 30 de gener a Manresa:

  • 9:20h. Presentació.
  • 9:30h. Model d’Atenció Integrat d’Osona.  Judith Martínez (PS) i Jordi Plans (TS)
  • 10:15h. Serveis de recuperació. Divisió de Salut Mental F. Althaia i MOSAIC. Rut Vilanova (TO), Hélène López (ES) i Glòria Besora (PC).
  • 11:00h Descans
  • 11:30h. Xerrada: “El model de recuperació en salut mental” Bàrbara Mitats (Responsable programes de recuperació de FSMC) i Hernán Sampietro (coautor del “Manual per a la recuperació i l’autogestió del benestar” i coordinador de projectes d’ActivaMent Catalunya Associació).
  • 12:30h Presentació del projecte  “Agents de suport entre iguals: una experiència pràctica”. Ruben del Río (TO) i Gemma Prat (PC).
  • 13:00h Tancament de la sessió
Notícies recents