Participem en la presentació dels resultats de l'avaluació del Manual per la recuperació i autogestió del benestar a la Facultat de Psicologia de la UB

Participem en la presentació dels resultats de l’avaluació del Manual per la recuperació i autogestió del benestar a la Facultat de Psicologia de la UB

Cristina Conejo, Coordinadora de l’Activa’t per la Salut Mental, va presentar el procés d’elaboració del Manual i la seva preparació per a la implementació als SRC, així com l’avaluació qualitativa realitzada

El passat 18 de desembre, des de SMC vam participar en la jornada “Cap a un model d’atenció en salut mental basat en drets: Autodeterminació en el procés de recuperació i Planificació de Decisions Anticipades (PDA)”, celebrada presencialment a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona i emesa també per streaming.

La jornada es va iniciar amb la benvinguda institucional d’Antonio Solanas, Degà de la Facultat de Psicologia, i de Magda Casamitjana, Directora del Pacte Nacional de Salut Mental; i es va organitzar al voltant de dues taules rodones: Autodeterminació en el procés de recuperació i Planificació de decisions anticipades.

Taula sobre l’Autodeterminació en el procés de recuperació

La primera taula, moderada pel Dr. Emilio Rojo, Director Mèdic a Benito Menni, va comptar amb la participació de Cristina Conejo, Coordinadora de l’Activa’t per la Salut Mental; Angela Berrío i Georgina Guilera, de la Facultat de Psicologia de la UB.

Georgina Guilera fou l’encarregada de presentar els resultats de l’avaluació de la primera implementació del Manual per la recuperació i autogestió del benestar als Serveis de Rehabilitació Comunitària. Aquest és el següent pas d’una formació per a professionals dels serveis de salut mental de Catalunya duta a terme durant el 2021 en el marc del projecte Activa’t per la Salut Mental.

En aquest context, Cristina Conejo, Coordinadora de l’Activa’t per la Salut Mental, va presentar el procés d’elaboració del Manual, les característiques distintives del materials i els seus objectius i el procés de preparació per a la implementació als SRC, així com l’avaluació qualitativa realitzada. Va remarcar que les següents passes a donar: seguir formant a professionals, treballar el paper de la família i l’entorn en quant a l’ús del Manual, i seguir fent incidència política per avançar en el nou model de recuperació i drets.

Taula sobre la Planificació de decisions anticipades (PDA)

La segona taula va ser moderada pel Dr. Víctor Pérez, President del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions, i va comptar amb la participació de Grecia Guzmán, d’Activament; Maite Barrios, de la Facultat de Psicologia; Meritxell Centeno, Adjunta a Direcció Mèdica de Benito Menni; i Jordi Cid, Coordinador de Programes de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions.

La Planificació de Decisions Anticipades és, precisament, una de les qüestions recollides en el Manual per la recuperació i autogestió del benestar. Des de SMC seguim treballant en aquest sentit pels drets de les persones amb experiència pròpia.

Per últim, el Dr Joan Vegué, Director del Pla Director de Salut Mental i Addicions, va clausurar la jornada.

Més informació

Manual per la recuperació i autogestió del benestar

formació per a professionals dels serveis de salut mental de Catalunya duta a terme durant el 2021

L’Activa’t per la Salut Mental

Notícies recents