Parlem-ne, escoltem-nos, cuidem-nos: gestió emocional en moments difícils

Volem afegir aquest vídeo del Departament de Salut a les recomacions que vam compartir amb vosaltres fa uns dies en relació a la gestió emocional de moments dificils. També podeu veure el vídeo 3 Pautes per gestionar situacions d’incertesa o estrès social directament al Canal del Departament de Salut de la Generalitat: #UnaSalutMillor

En aquests dies de tantes emocions contradictòries, hem llegit molts consells i comentaris d’ajuda per cuidar la nostra salut emocional, i us en volem oferir un resum del que hem considerat més útil*:

És admirable la demostració pacífica que està duent a terme gran part de la població. També entenem que no és fàcil gestionar els sentiments de tristesa, d’angoixa, d’esgotament i fins tot de ràbia que puguem anar acumulant després de tanta intensitat.

Alguns consells per mantenir la pau emocional:

– Respecta el teu espai propi i dóna’t un respir. Desconnectar de tant en quant va bé per oxigenar-se i agafar forces.

No passis informacions de les que no n’estiguis segur/a, els rumors poden crear moltes confusions.

– Respecta que no tothom pensem i vivim les coses de la mateixa manera, i anima a la resta de persones a manifestar-se amb respecte.

– Si veus que hi ha persones a qui els costa mantenir la calma, parla-hi amb tranquil·litat i explica’ls que no és el moment de les agressions verbals.

– Si trobes que al teu voltant hi ha alguna persona que té por, dóna-li suport. Aconsella-li respirar conscientment. Respirar de manera profunda i pausada és de gran ajuda.

– Si ets tu qui tens por, parla amb la gent del teu entorn. Tenir un grup de suport és important en qualsevol situació.

Calen moments per a treure la ràbia, angoixa i tristesa en espais segurs amb persones de confiança i així poder estar sencers i centrats en la objectivitat de les coses que passen en aquests dies de certa incertesa.

Escolta i acull les persones que també necessiten expressar enuig, angoixa, ràbia, o tristesa. És molt necessari i saludable.

– Cal cuidar-se per tal de poder ajudar a d’altres persones si ho necessiten.

– L’optimisme és un gran aliat, sigues positiu/va.

– Dóna el millor de tu en aquests moments, ofereix allò que creguis que pot beneficiar a la resta. Ajuda a transformar emocions, som una societat plena de gent meravellosa.

No oblidem tot allò que ens fa feliços, els bons moments, les alegries i les il·lusions compartides. Intentar mirar amb certa distància tot plegat també és un bon refugi emocional.

 

* No en coneixem els autors/es de moltes de les informacions que ens han arribat sobre la gestió emocional, però hem escollit reproduir aquells missatges que hem cregut que poden ser d’ajuda en un moment de patiment col·lectiu. Gràcies per totes les aportacions rebudes.

Notícies recents