Obrim inscripcions per les dues primeres sortides Respir de 2023

Olot, carnestoltes i volcans del 24 al 26 de febrer

Aprofitarem els bells paisatges d’aquesta ciutat situada a un dels indrets més bonics de Catalunya per gaudir d’un cap de setmana a la capital de la comarca de la Garrotxa!

Podrem descobrir el casc antic d’Olot, passejar pels seus carrers i visitar alguns museus de la zona d’allò més interessants, com per exemple el museu dels volcans.

A més a més, just aquest cap de setmana se celebren Carnestoltes a la ciutat d’Olot, amb comparses i carrosses ben guarnides i una rua que passa just per d’avant de l’alberg.

I per la nit, sortir a prendre alguna cosa amb tranquil·litat i gaudir de l’ambient de la ciutat. Ja ho diu la dita… Com a Olot, enlloc!

Allotjament: Alberg d’Olot – Alberg Torre Malagrida.

Característiques de la sortida: Nivell d’activitat mitjà. La distància entre l’estació de bus i l’alberg és de, aproximadament, 20 minuts.

Preu de la sortida: 95€

Reunió informativa:
Dimecres 22 de febrer a les 16h. Lloc a concretar.

Si vols saber més informació sobre aquesta sortida o bé inscriure-t’hi, pots trucar al 635 45 47 96 o bé enviar un correu a raquel.arilla@salutmental.org.

Vic, turisme pel centre històric del 10 al 12 de març

Ens allotjarem a un alberg situat a la part universitària de la ciutat Vic, capital de la comarca d’Osona.

En aquesta sortida descobrirem caminant, les parts més emblemàtiques del centre històric de Vic.

Al llarg del cap de setmana visitarem diferents museus curiosos de la ciutat, com per exemple el museu de l’art de la pell.

També podrem descobrir el mercat de la plaça de la vila, que els dissabtes matí és un espectacle de parades d’allò més diverses, i també passejarem pels carrers i carrerons del centre històric d’aquesta fantàstica ciutat.

Allotjament: Alberg Canonge Conell.

Característiques de la sortida: Nivell d’activitat alt. Aquesta és una sortida en la que ens mourem a peu per la ciutat de Vic. L’alberg està situat a uns 20 minuts de l’estació de tren, i a 30 minuts aproximadament del centre de Vic, on ens desplaçarem diverses vegades. Cal venir amb ganes de caminar!

Preu de la sortida: 95€

Reunió informativa:
Dimecres 8 de març a les 16h. Lloc a concretar.

Si vols saber més informació sobre aquesta sortida o bé inscriure-t’hi, pots trucar al 635 45 47 96 o bé enviar un correu a raquel.arilla@salutmental.org.

Girona, història i turisme del 17 al 19 de març

Anem cap a Girona! Una ciutat plena d’encant i d’història on hi conflueixen 4 rius (el Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligants), creant així el ja conegut paisatge d’una ciutat travessada per aigua i ponts, alguns d’ells de ja fa segles.

El seu nucli històric o Barri Vell compta amb elements monumentals únics al continent. Es troba delimitat per l’anomenat passeig de la Muralla, el camí de ronda de les antigues muralles carolíngies. Entre els seus monuments destaquen el Call (antic barri jueu, dels més ben conservats d’Espanya), les acolorides cases de l’Onyar, els banys àrabs i la catedral, d’una grandíssima nau única que és la més ampla del món en estil gòtic. De segur que ens ve de gust passejar per tots aquests racons i descobrir-los!

A més a més, podrem gaudir dels mercats que els caps de setmana omplen els carrers de productes d’alimentació i artesania, o visitar alguns museus ben curiosos, com el museu del Cinema.

Allotjament: Alberg Cerví de Girona..

Característiques de la sortida: Nivell d’activitat mitjà. L’alberg està ubicat al centre de Girona. Per arribar-hi haurem de caminar uns 20 minuts. Els carrers més cèntrics de Girona solen estar plens de gent.

Preu de la sortida: 95€

Reunió informativa:
Dimecres 15 de març a les 16h. Lloc a concretar.

Si vols saber més informació sobre aquesta sortida o bé inscriure-t’hi, pots trucar al 635 45 47 96 o bé enviar un correu a raquel.arilla@salutmental.org.

EL PROGRAMA RESPIR

El Programa Respir, creat al 2004 per la Fundació Salut Mental Catalunya (SMC), ofereix sortides per a persones amb trastorn mental server (Respir Sortides), pels seus familiars i cuidadors (Respir Salut), per a persones joves amb problemes de salut mental (Respir Joves) i per a dones amb problemes de salut mental (Respir Dones). Les sortides són un espai de descans, salut i benestar, que fomenta activitats d’oci i natura i permet alleugerir les relacions i la dependència entre les persones amb trastorn mental sever i els familiars que fan de cuidadors i cuidadores.

Notícies recents