Obrim inscripcions per a la celebració en streaming del Dia Mundial de la Salut Mental (8 octubre)

El Dia Mundial de la Salut Mental és l’acte central de sensibilització i incidència política del moviment associatiu en salut mental a Catalunya. Enguany la celebració està marcada per la pandèmia i l’acte es retransmetrà per streaming dijous 8 d’octubre.

La celebració prevista al 2020 a Martorell, en col·laboració amb l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, s’ajorna al 2021 i enguany la Federació SMC farà un acte a Barcelona el dijous 8 d’octubre al matí al Col·legi de Periodistes de Catalunya. L’acte es retransmetrà en streaming perquè es pugui seguir i participar de forma on line des de tot el territori.

La celebració del Dia Mundial 2020 està marcada per la pandèmia i com aquesta ha afectat a la nostra salut mental, tant de la població en general com, sobretot, a les persones i famílies que ja tenien un problema de salut mental. En les properes setmanes anirem treballant en els continguts i organització de l’acte, però ja us podem avançar alguna de les principals reclames que farem des de l’àmbit de la salut mental a Catalunya:

  • La situació d’emergència provocada per la Covid-19 ha afectat, està afectant i afectarà greument al benestar emocional de les persones.
  • L’impacte de la pandèmia en la societat fa necessari una aposta decidida pel model d’atenció i suport comunitari.
  • Necessitem una aposta decidida per part de les administracions en el desplegament del model d’atenció i suport comunitari, que fins ara ha estat insuficient.
  • El paper de les associacions ha estat i serà clau per donar una resposta comunitària a les necessitats de les persones, des de la vessant emocional i social.
  • Posar en valor les iniciatives i bones pràctiques del moviment associatiu que estan funcionant com a resposta a l’impacte de la Covid-19 en la salut mental.
  • Cal un major reconeixement, recursos i participació de les nostres entitats.
Obrim les inscripcions on line

Reserva la teva plaça en aquest enllaç.

Informació del Dia Mundial 2020: programa, infografies, campanya…

Consulta la web del Dia Mundial 2020

Notícies recents