Noves formacions del projecte de voluntariat Fent Costat Entre Famílies

Suport emocional, acompanyament i orientació a familiars durant un ingrés psiquiàtric.

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) va posar en marxa al 2020 el programa de voluntariat “Fent Costat Entre Famílies”, de la mà de les associacions Arep, AMMAME i La Muralla, i en col·laboració amb la xarxa de salut mental catalana. L’objectiu és que les persones amb experiència en tenir cura d’un familiar o persona propera amb problemes de salut mental es formin per oferir suport emocional, acompanyament i orientació a altres persones que estan passant per una situació similar, en el marc d’un ingrés en una unitat d’aguts.

Properes formacions en marxa

La Federació SMC inicia aquest mes de gener la segona edició de la formació de capacitació de les persones voluntàries. Les dates d’aquesta segona edició de la formació són:

  • del 8 d’abril al 6 de maig del 2021
  • tots els dijous a la tarda (horari per concretar)
  • sessió de 3 hores
  • en format online (videoconferència)

La situació generada per la pandèmia de la Covid-19 ha fet que les activitats presencials s’hagin ajornat i que la formació per capacitar les persones voluntàries es realitzi en format on line, fins que la situació torni a una certa normalitat.

Properament està previst que la labor dels voluntaris es reiniciï al Centre Dr. Emili Mira (Santa Coloma de Gramenet)  i s’ampliï al Centre Fòrum (Barcelona), ambdós centres de Parc Salut Mar, institució col.laboradora, i amb les persones voluntàries participants formades en la primera edició de la formació del programa, durant el passat 2020. Al llarg del 2021 nous centres col·laboradors s’adheriran al projecte, per tal que el voluntariat es pugui fer efectiu a altres territoris.

videotrucada entre families
Sessió on line de les primeres formacions de voluntaris del projecte al 2020.

Inscripcions

Si esteu interessats a participar en el projecte ompliu aquest formulari:

Formulari per formar-se com a voluntari al projecte Fent Costat Entre Famílies

Què és fer costat entre famílies?

Davant la necessitat de suport i acompanyament de moltes famílies, el projecte continua avançant i posa ara en marxa la selecció de persones que vulguin fer la formació per ser voluntaris i aportar la seva experiència en salut mental en el suport i acompanyament a altres famílies. Aquesta formació es farà de forma online (per telèfon o videoconferència, segons el cas). Al final d’aquesta notícia trobareu el formulari per apuntar-vos a la formació.

Més informació del projecte

Laura Pellisé – lpellise@federacio.salutmental.org

Notícies recents