Estrenem web per estar més a prop teu

A Salut Mental Catalunya (SMC) hem renovat la nostra pàgina web amb l’objectiu de millorar la informació que us oferim i fer-la més accesible per a totes les persones i tots els dispositius (ordinador, tauleta, mòbil…).

Al nou web trobareu tota la informació sobre la tasca que fem a la Federació i Fundació SMC, així com les nostres associacions federades i Clubs Socials. A més d’informació en general sobre la salut mental, recursos, eines, programes i projectes.

Amb el nou web renovem també el Mapa de Recursos en salut mental a Catalunya, que millora el seu disseny, programació i funcionalitats perquè pugueu trobar els serveis, programes o recursos més propers a la vostra localitat amb l’eina de Google Maps. Per la seva complexitat, el Mapa de Recursos tardarà una mica més en quedar enllestit. Esperem que l’espera valgui la pena i el Mapa us ajudi a trobar el suport i serveis en salut mental que necessiteu.

Mentrestant, sabeu que teniu les associacions de salut mental federades al vostre costat pel que necessiteu.

Aprofitem per agrair la feina de La Magnètica i Iuttu per desenvolupar el projecte de disseny i programació del nou web, així com a Roca Salvatella per la col·laboració en l’assessorament inicial, a la Sandra Salvador per la tasca en l’edició dels continguts, i al Luis Ros, per les imatges que tan bé expliquen la nostra tasca i que omplen aquest web.

Continguts i apartats del nou web de SMC

Federació i Fundació SMC

Al nou web trobareu la informació sobre la Federació i la Fundació Salut Mental Catalunya, així com de les nostres entiats i Clubs Socials federats, i altres seccions com Notícies, Agenda, Col·labora i Premsa.

Covid-19 i salut mental

Amb motiu de la situació exepcional per la Covid-19 hem creat un aparat amb tota la informació i novetats de l’afectació de la pandèmia pel coronavirus en l’àmbit de la salut mental.

Covid-19 i salut mental

La salut mental

En la secció La Salut Mental hem actualitzat i ampliat els continguts d’aquesta secció al web Activa’t per la salut mental, el·laborats a partir de les aportacions d’un comitè d’experts en salut mental.

La Salut Mental

Els nostres projectes

A l’apartat del Què Fem trobareu els nostres projectes per millorar la nostra salut mental i facilitar l’atenció, apoderament, recuperació i inclusió de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies.

Projectes Salut Mental Catalunya

Mapa de Recursos en Salut Mental

El nou Mapa de Recursos en Salut Mental permet fer tres tipus de cerca:

Podeu accedir al Mapa directament des de la portada del web (en la imatge que veieu a l’esquerra) o des de l’enllaç del Mapa a l’apartat de La Salut Mental:

Mapa de Recursos

Actualització dels continguts del Mapa

1a fase (publicat)

En un primer moment el Mapa incorpora els serveis i programes de Salut Mental Catalunya: Associacions, Clubs Socials, Espai Situa’t i XarXaJoves.

Properamen ampliarem la informació de les nostres associacions amb els programes i projectes que ofereixen.

2a fase (juliol-setembre)

En les properes setmanes anirem incorporant la resta de recursos previstos: CSMA (Centre de Salut Mental Adults), CSMIJ (Centre de Salut Mental Infanto-juvenil), Unitat hospitalització, Hospital de dia adults i infanto-juvenil, Centre de rehabilitació comunitària / centre de dia, CDIAP (Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç).

3a fase (2021)

En una tercera fase afegirem els recursos i programes sobre: CAS (Centre atenció i seguiment de drogodependències), Recurs residencial, Programes de suport a la llar, Fundacions tutelars, Servei Pre-laboral, CET (Centre Especial de Treball), Empreses inserció, Programes i serveis inserció a empresa ordinària (OTL…).

Fase final (2021)

La darrera actualització es farà amb els recursos de: Famílies, Programa de seguiment individualitzat, Altres addiccions i Serveis Educatius.

Les entitats que vulgueu afegir els vostres serveis i recursos, o ampliar i modificar les dades que ja surten al Mapa ho podreu fer a través d’un formulari per recollir nous recursos i revisar dades que estarà disponible properament en aquesta mateixa pàgina i web. Us informnarem quan estigui actiu.

Notícies recents