Pallapupas mostra una altra visió de la salut mental a l'espectacle “UNA NIT DE BOJOS”

El proper dilluns 14 de març a les 20h30 al Teatre Romea de Barcelona, tindrà lloc la 3ª edició d’Una Nit de Bojos, unespectacle ple d’humor i emocions que té com a objectiu sensibilitzar a l’espectador sobre els sentiments extrems i contradictoris que viuen les persones amb trastorn mental, i mostrar com milloren la seva salut emocional gràcies al teatre.

L’espectacle comptarà amb la genialitat del músic i presentador Ramon Gener (This is Opera i Òpera en Texans); la intensitat i sensibilitat del grup vocal Veuscomsí (Oh Happy Day); amb el youtuber Loulogio; el cantant i líder de Mishima David Carabén; la imprevisible actuació de Mónica Pérez i Jordi Ríos; la força de la veu de la cantant de jazz nord-americana Violetta Curry, acompanyada al piano per Jaume Vilaseca; o la virtuositat del ballarí de claqué Guillem Alonso, entre d’altres artistes.

Una Nit de Bojos és també un espectacle solidari, ja que Pallapupas destinarà la recaptació d’aquest espectacle a ajudar les persones diagnosticades amb trastorn mental a millorar la seva salut emocional amb les companyies de teatre de l’entitat.

La tasca de Pallapupas va més enllà dels hospitals. A més del seu programa mare de pallassos d’hospital, l’entitat també treballa per la humanització de la salut d’altres col·lectius com la gent gran, adults diagnosticats amb càncer o amb algun trastorn mental.

Pallapupas compta amb dinamitzadors professionals que treballen tant dins com fora de l’hospital amb l’humor i diferents tècniques teatrals, com ara el teatre de l’oprimit, perquè les persones diagnosticades amb trastorn mental millorin la seva capacitat de relacionar-se i tinguin una altra mirada respecte a la seva problemàtica. Gràcies al teatre, tornen a ser persones i poden deixar de banda la seva etiqueta social de “malalts”. Com explica l’Isard, membre de la companyia Brots, “fer teatre amb Pallapupas m’aporta una mirada diferent sobre mi mateix: em permet construir-me una altra realitat a on em puc projectar d’una altra manera”.

Les entrades solidàries per Una Nit de Bojos de Pallapupas es poden adquirir a unanitdebojos.org, teatreromea.com i al Teatre Romea de Barcelona.

El vídeo amb la presentació de la companyia Joves de Pallapupas (aquí) i el vídeo resum d’Una Nit de Bojos 2015 (aquí).

Cartell i imatges d’Una Nit de Bojos 2015: http://we.tl/QlkpgEIjSC

Notícies recents