Neix el Comitè en 1a persona de l'Anoia

Una delegació del Comitè en 1a persona de Salut Mental Catalunya

Després de l’enriquidora Jornada d’Empoderament en Salut Mental de l’Anoia celebrada el passat 30 de març de 2023 per part de l’Espai Situa’t de l’Anoia, i amb esforços col·lectius de membres de la comunitat amb experiència en salut mental, activistes i la col·laboració de diferents professionals i serveis de la comarca, estem emocionats d’anunciar la creació del Comitè en 1a persona de l’Anoia. Aquest comitè neix com una delegació del Comitè en 1a persona de la Federació Salut Mental Catalunya (FSMC). 

La missió del Comitè és representar el col·lectiu amb experiència en salut mental de l’Anoia amb diversos objectius: crear xarxes, promoure l’empoderament i la recuperació, fomentar la inclusió plena a la comunitat, oferir suport mutu, promoure la prevenció, l’activisme, la consciència i la sensibilització. I això ho està fent mitjançant la creació d’activitats lúdiques, esportives i de suport mutu, la promoció de formacions, l’organització de xerrades i jornades de reflexió, la promoció del model comunitari i de recuperació, l’acompanyament i la creació de Grups d’Ajuda Mútua, la col·laboració amb altres entitats, la difusió d’informació i la detecció i denúncia de la vulneració de drets. 

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, el Comitè farà la seva presentació oficial en diversos municipis de la comarca. Tot i així, ja porta reunint-se quinzenalment des d’abril i organitzant activitats des de maig. En aquest curt espai de temps, ha aconseguit beneficiar més de 40 persones. 

Presentacions del Comitè: 

  • Diumenge 1 d’octubre a les 11:30h, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a l’Anoia, Can Titó a Vilanova del Camí 
  • Dissabte 7 d’octubre a les 18h, sala polivalent de Foment a Piera 
  • Dilluns 16 d’octubre a les 18h, biblioteca d’Òdena 
  • Dimarts 17 d’octubre a les 19h, biblioteca d’Igualada 
  • Divendres 20 d’octubre a les 18h, biblioteca de Vilanova del Camí 

Per obtenir més informació o posar-se en contacte amb nosaltres, podeu trucar a l’Espai Situa’t de l’Anoia al número 654 249 414 o escriure al correu electrònic del Comitè en 1a persona cppanoia@gmail.com

Notícies recents