Mosta fotogràfica sobre el Club Social Gramenet al festival internacional “Visa pour l'image”

La salut mental arriba al festival Visa Off de Perpinyà a través de l’objectiu de la càmara d’Ana García Rodríguez, que va fer un seguiment del Club Social Gramanet i de les seves activitats i persones usuàries. Es tracta d’un dels sis projectes seleccionats per l’Institut d’Estudis Forogràfics de Catalunya (IEFC) a la mostra Territori Documental, que es podrà veura a la Sala Paul Alduy de l’Ajuntament de Perpinyà del 31 d’agost al 15 de setembre en aquest horari:

  • De dilluns a divendres de 10:00 a 18:00 h.
  • Dissabtes i diumenges de 10:30 a 18:00 h.

L’exposició es pot veure en el marc del festival de fotografia VISA pour l’image que es fa a Perpignan, referència a nivell internacional.

“Malgrat tot”, camí de recuperació

Aquest projecte es construeix com una trobada en el camí de recuperació de persones que conviuen amb un diagnòstic en salut mental, en la seva majoria esquizofrènia. Per a això, he acompanyat als socis del Club Social Gramenet de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) en les seves rutines diàries a través de les activitats que proposen i autogestionen en assemblea amb l’ajuda de tres educadors. Aquestes activitats persegueixen l’adquisició de competències personals i socials que afavoreixen la completa autonomia i integració social dels membres del club, i la superació davant qualsevol forma d’estigma que amb freqüència es genera en els diagnòstics en salut mental.

Ana Garod

Ana García Rodríguez

Fotògrafa nascuda a Barcelona.
Especialitat, narrativa fotogràfica.Acadèmicament es va formar en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, i en Fotografia per l’IEFC.Les seves àrees d’especialització són la Fotografia Documental i Editorial, el Retrat, el Paisatge i l’Arquitectura.També l’interessa la fotografia com a eina de pensament i reflexió.L’enfocament del seu treball mostra una marcada inclinació per revelar les històries que es generen des de les imatges.

Notícies recents