“MOMO, el vol del núvol”, un curtmetratge protagonitzat per dones amb problemàtica de salut mental

Un curtmetratge amb l’objectiu de sensibilitzar i trencar estigmes amb històries reals

“MOMO, el vol del núvol” es tracta d’un curt protagonitzat per persones amb problemàtica de salut mental i que posa de relleu algunes qüestions sobre salut mental que haurien de millorar i/o replantejar-se, tals com la sobre-medicació o bé les contencions. La pel·lícula va ser filmada a la població de Farrera, un entorn idíl·lic que ens dona la pau i harmonia que la natura del Pirineu sempre sap donar.

L’objectiu de la creació d’aquest curtmetratge va ser sensibilitzar i trencar estigmes amb històries reals. Les protagonistes del relat són la Contxi Garcia de Marina,  membre de la junta de l’Associació Salut Mental Pallars, i la Mercè Torrentallé, presidenta de l’Associació Salut Mental la Noguera i de Salut Mental Catalunya. Dones fortes i amb experiència que ofereixen les seves vivències en primera persona per tal d’aportar una visió realista i que el seu testimoni permeti generar empoderament i un vincle d’empatia respecte a la salut mental.

El MOMO ja s’ha projectat en múltiples punts del territori

Des de la seva estrena, el documental s’ha projectat en nombroses ocasions a diversos espais i entitats, com ara l’Associació Salut Mental Baix Llobregat nord i a l’Associació de Salut Mental Ondara Sió, als Cinemes Girona de Barcelona, al CaixaForum de Lleida, a Sort, a Tremp, a diverses facultats de la Universitat de Lleida, a Sant Joan de Déu Terres de Lleida o a Balaguer, entre d’altres. A més, a través de la Condeferación Salud Mental España també s’ha projectat també a Madrid i a Segovia.

Si teniu interès en projectar el documental, podeu podeu escriure a coordinadora@salutmentalterresdelleida.org o bé trucar al 697 77 57 64.

Notícies recents