“MOMO, el vol del núvol” arriba amb èxit a l'Associació Porta Oberta de Valls i a Sant Boi de Llobregat

“MOMO, el vol del núvol” arriba amb èxit a l’Associació Porta Oberta de Valls i a Sant Boi de Llobregat

El curtmetratge sensibilitza i trenca estigmes al voltant dels problemes de salut mental a partir de l’experiència pròpia de les protagonistes

El documental “MOMO: El vol del núvol” segueix de gira per Catalunya. L’Associació Porta Oberta SMC de Valls va organitzar-ne un visionat el passat divendres dia 19 de gener i la ciutat de Sant Boi de Llobregat va acollir-ne la projecció el passat 14 de febrer.

Aquest darrer acte, organitzat per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i l’Institut Català de Salut, va comptar amb més de 80 espectadores. Algunes de les persones assistents van ser el Dr. Orrit, Director General del CASM Benito Menni; Montse Escuté, Directora d’Infermeria del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu; les entitats en primera persona del municipi com l’Associació Equilibri, alumnes del Grau Superior d’Integració Social de Camps Blancs i pacients de geriatria de l’Hospital Benito Menni.

Visionat del documental i col·loqui amb les protagonistes

“MOMO, el vol del núvol” posa de relleu algunes qüestions sobre salut mental que s’haurien de millorar i/o replantejar-se, com la sobre-medicació i les contencions. La mirada de les protagonistes ens acosta al món des dels seus ulls i des de la seva problemàtica de salut mental, amb una gran sensibilitat. L’objectiu de la creació d’aquest curtmetratge és sensibilitzar i trencar estigmes amb històries reals.

En ambdós casos, primer es va passar el curtmetratge i seguidament va tenir lloc un col·loqui amb les protagonistes del documental, Contxi Garcia de Marina, membre de la junta de l’Associació Salut Mental Pallars, i Mercè Torrentallé, presidenta de l’Associació Salut Mental la Noguera i de Salut Mental Catalunya. 

El públic assistent va poder conèixer les experiències personals de dues persones amb problemàtica de salut mental, que van recordar que tots i totes som susceptibles de tenir un problema de salut mental.

Vols projectar el documental?

Si teniu interès a projectar el documental, podeu escriure a coordinadora@salutmentalterresdelleida.org o bé trucar al 697 77 57 64.

Notícies recents