Més de 120 assistents participen a la IV Jornada de Salut Mental de La Unió

La Unió, Associació d’Entitats Sanitàries i Socials, va celebrar el 25 de març, la seva IV Jornada de Salut Mental, centrada en iniciatives amb aliances estratègiques. La sessió va incloure la presentació de 10 experiències d’èxit en aquest àmbit i una conferència sobre cooperació creativa, a càrrec de Francesc Torralba, director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull. A més, es va comptar amb la participació de Jordi Baiget, secretari del Govern, qui va tractar el Pla Integral de Salut Mental.

A la presentació de l’acte, Cristina Molina, directora del Pla Director de Salut Mental i Addiccions, va destacar la proactivitat del sector de la salut mental, així com la motivació de les entitats i els professionals per donar resposta a les necessitats dels usuaris. Per la seva part, Joan Orrit, vocal president del consell de salut mental de La Unió, va posar en valor el fet que la xarxa sanitària catalana de salut mental, pionera a l’Estat, ha crescut gràcies a la cooperació entre centres. A continuació, Manel Jovells, president de La Unió va posar èmfasi en el fet que el futur a la resta de països del nostre entorn també va en la direcció de fomentar els valors de la col·laboració publicoprivada, de la governança, de l’autonomia de gestió i de la transparència propis del nostre model. Jovells va afegir: “Seria lamentable que nosaltres, que tenim un model basat en aquests valors, generat al llarg de la història i que ens defineix com a país, ara, en lloc de revisar-lo i posar-lo al dia ens el deixéssim perdre”.

A la cloenda de la sessió, Helena Ris, directora general de La Unió, va explicar que els serveis de salut mental han estat pioners en moltes coses: a prestar servei públic des d’entitats privades, a fer col·laboració publicoprivada, a donar una orientació comunitària, en l’autogestió, a fomentar la participació de pacients i familiars i, també, a establir aliances estratègiques. A més, la directora general va recordar la importància que té la salut mental per a La Unió, que va definir com una de les “línies fortes” per a l’associació empresarial, i va mostrar el compromís de l’entitat per continuar treballant per afavorir sinergies, benchmarking i aliances en aquest sector.

Podeu conslutar la newsletter de la sessió per ampliar la informació.

Notícies recents