Meritxell Budó rep el nou president de la Federació Salut Mental Catalunya

La vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, s’ha reunit aquest migdia amb el nou president de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC), Israel Molinero, i la directora de l’entitat, Marta Poll, per valorar el conveni de col·laboració i les línies d’actuació conjuntes. També han assistit a la reunió la directora del projecte “Activa’t per la salut mental”, Machús Jesús San Pío, i Mónica Carrilero, de l’Area d’Incidència Política de la Federació SMC, que lidera el projecte de les Taules de Salut Mental.

L’Àrea d’Atenció a les Persones col·labora amb l’entitat amb un conveni que ofereix suport econòmic (13.500 euros) per a la dinamització dels 20 clubs socials que hi ha a la demarcació de Barcelona, un servei que té per finalitat fomentar el manteniment dels vincles afectius i la relació amb l’entorn de persones afectades per problemes de salut mental. En el marc d’aquest projecte la Diputació ha participat en el programa esport i salut, una lliga de futbol sala als clubs socials i el Programa “Amb Experiència Pròpia”, una formació sobre drets, entre d’altres.

El conveni també contempla el suport a la dinamització de les taules territorials de salut mental; un espai local de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per trobar solucions a les determinades situacions que pugin aparèixer en el municipi en matèria de salut mental. Actualment existeixen més de 15 taules en tot el territori de Catalunya, de les quals 13 són a la demarcació de Barcelona. En el marc del treball conjunt de la Diputació de Barcelona i la Federació de Salut Mental Catalunya s’ha elaborat una guia de treball per a aquestes taules.

També es col·labora en el programa “Activa’t per la salut mental“, que pretén aconseguir que persones amb problemes de salut mental, o risc de patir-ne, i els seus familiars, puguin esdevenir agents de salut actius en el seu propi procés de recuperació, i millorar així la seva qualitat de vida. El 16 de novembre de 2015, Meritxell Budó, va assistir a la presentació del programa a Granollers, (que és un dels dotze territoris pilots a Catalunya), en un acte dirigit a la ciutadania, al moviment associatiu i al sector sociosanitari.

Budo_FSMC_alta

 

Notícies recents