Martorell i Tàrrega debaten sobre els drets en salut mental

Martorell i Tàrrega debaten sobre els drets en salut mental

Aquestes trobades neixen de la voluntat d’apropar els drets a les persones perquè siguin elles mateixes qui els defensin

Des de Salut Mental Catalunya (SMC) estem convençudes que cal apropar els drets a l’àmbit local, a la comunitat, per tal de generar una consciència crítica i que siguin les pròpies persones qui els defensin. Per aquest motiu, en les darreres setmanes, l’Ivan Cano Prieto, responsable d’Incidència i Drets a SMC, ha visitat entitats del territori per parlar-ne de ben a prop.

El passat 20 de març, lassociació Salut Mental Baix Llobregat Nord, entitat federada a SMC situada a Martorell, va acollir la primera trobada d’aquest 2024 per parlar de drets en salut mental amb 40 assistents aproximadament. Unes setmanes més tard, el dimecres 10 d’abril, va ser el torn de Quàlia. Aquesta entitat, ubicada a Tàrrega, va comptar amb un total de 60 persones assistents.

Totes dues trobades, que es van allargar durant gairebé dues hores, van servir per exposar el projecte de drets i obrir un espai on les assistents van poder reflexionar sobre la perspectiva de drets en clau de salut mental i els principals reptes per garantir la plena ciutadania. Necessitem salut mental comunitària i suport mutu. Des del vincle i la proximitat podrem arribar on malauradament el sistema no arriba.

Des del projecte de Drets, seguim treballant per apropar els drets en salut mental a les persones i és en aquest context que ja hem visitat diverses entitats i ho seguirem fent en els propers mesos. La propera sessió prevista serà a Mollet del Vallès durant el mes de juny.

Més informació

Amb el suport de:

Notícies recents
Deixa un comentari

Your email address will not be published.Required fields are marked *