Les participants de Dones i Salut Mental es reuneixen en una jornada de reflexió, empoderament i sororitat

Les participants de Dones i Salut Mental es reuneixen en una jornada de reflexió, empoderament i sororitat

Una trobada dels grups de dones dels Clubs Socials i associacions federades per seguir reforçant la xarxa de suport i la col·laboració entre les participants del projecte

El passat divendres 28 de juny, més de 50 dones es van reunir al Club Social La Xamba a l’espai de l’Associació Salut Mental Sabadell per celebrar la Jornada Dones, Salut Mental i Ciutadanies del projecte Dones i Salut Mental.

L’acte, que va començar amb un esmorzar, va comptar amb la benvinguda de la Mercè Torrentallé, membre del programa i presidenta de Salut Mental de Catalunya.  

Tallers de drets sexuals i reproductius, i d’autodefensa

A continuació, es van realitzar dos tallers simultanis. Per una banda, l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, va dirigir un taller dinàmic i participatiu sobre drets sexuals i reproductius, organitzat amb materials elaborats conjuntament per l’associació i SMC. L’espai va promoure la reflexió, la sororitat, i va permetre compartir experiències personals sobre la vulneració de drets.

Al mateix temps Autodefensa Biterna va impartir un taller d’autodefensa centrat en l’empoderament i d’adquisició d’eines per afrontar situacions incòmodes amb més seguretat. Les participants van valorar molt positivament el taller i van sortir amb noves estratègies de defensa personal.

Finalment, la jornada va acabar amb un dinar de comiat, on es va destacar la importància de crear més espais de trobada com aquest per continuar enfortint la xarxa de suport i treball col·lectiu entre les dones del projecte. 

El programa Dones i Salut Mental

Dones i salut mental és un projecte de formació, suport, sensibilització i empoderament de dones amb problemes de salut mental.

Impulsem una xarxa de grups de dones, actualment el projecte té al voltant de 30 grups actius i autogestionats amb més de 240 dones enxarxades.

Amb el suport de:

Notícies recents