Les moderadores de GAM d'11 territoris diferents celebren una trobada online

17 moderadors i moderadores de GAM es van trobar online el passat 19 de setembre

El 19 de setembre de 2023 es va celebrar amb èxit una trobada online de moderadors i moderadores de Grups d’Ajuda Mutua (GAM) com a part del projecte Activa’t per la Salut Mental. Aquesta iniciativa va reunir participants de territoris de Bages, Berguedà, Cerdanya, Moianès, Osona, Solsonés, Demarcació de Girona, Anoia, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental per compartir experiències i idees.

La jornada, que va durar 3 hores, va comptar amb la participació activa de 17 moderadors i moderadores de GAM de familiars, persones en primera persona i de benestar emocional. A més, es va destacar l’interès de persones en procés de crear nous GAM.

Una jornada de treball i per compartir experiències

Els objectius principals de la trobada van incloure la presentació de materials de sistematització dels GAM, la introducció de la nova Comissió de GAM’s de Salut Mental Catalunya i la identificació de necessitats tant dels moderadors com dels propis GAMs. També es van proposar modalitats de suport i acompanyament per als GAMs.

Un moment destacat de la trobada va ser l’espai de bones pràctiques, on es van abordar temes com el compromís d’assistència i la confidencialitat dins i fora del GAM. Els participants van intercanviar idees i estratègies per millorar aquestes àrees.

La valoració general de la trobada va ser altament positiva, amb puntuacions que van superar els 4 punts sobre 5 en aspectes com l’interès de la trobada, la metodologia i la utilitat dels temes tractats.

En resum, aquesta trobada de moderadors de GAM va reforçar la col·laboració i el suport mutu en la promoció de la salut mental, amb propostes i idees enriquidores per a futures trobades i millores.

Més informació

enllaç amb més informació  Què són els GAM?

enllaç amb més informació  Tots els GAM de SMC arreu del territori

enllaç amb més informació  El projecte Activa’t per la Salut Mental

Notícies recents