“Prevenció, la clau de l'equilibri”, lema del Dia Mundial de la Salut Mental del 8 d'octubre a Lleida

Després de l’elecció de Lleida com a seu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental al 2016 el dissabte 8 d’octubre, faltaba conèixer el lema que reivindicarà la jornada. La Federació Salut Mental Catalunya, en la seva Junta Executiva va escollir el lema de “Prevenció, la clau de l’equilibri” com a lema del Dia Mundial de Lleida.

Aquest lema s’afegeix als escollits als darrers anys:

cartellValls2015 cartellDMIgualada2014 vilanovaDMcartell
sabadell2012  cartellDMS2011-01  santacoloma2010
SantBoi2009  barcelona2008 Vic2007
Tarragona2006

 

Salut Mental Ponent serà l’associació que s’encarregarà de l’organització del Dia  Mundial 2016 juntament amb la Federació. El lema de la celebració d’enguany girarà entorn a la prevenció en salut mental.

Eva Barta, presidenta de Salut Mental Ponent, espera mantenir el nivell de la celebració del 2015 a Valls, que va anar a càrrec de Porta Oberta.

L’Associació Salut Mental Ponent és una entitat sense ànim de lucre i d’iniciativa social de les comarques de Lleida, registrada l’any 1993, creada en el seu origen per familiars i amics de persones amb algun trastorn mental. Així figura als seusestatuts. Si els voleu consultar, cliqueu a Estatuts Salut Mental Ponent.

El Pla de Gestió pel periode 2014-2017 vol fomentar la visibilitat a la societat per tal d’incidir en la prevenció. Així mateix, vol potenciar l’atenció comunitària: residencial, llars amb suport i suport a la pròpia llar.

Està adreçada a la societat en general, a les seves institucions, als professionals de l’atenció social, sanitària i psicològica, a les persones que tenen un familiar o amic amb problemes de salut mental i a les persones amb un trastorn mental greu. Per conèixer les activitats de l’entitat, consulteu la memòria.

Notícies recents