L'atur afecta el 80% de les persones amb problemes de salut mental

El 10 de febrer es va presentar al CaixaForum de Madrid la Fundación Empleo y Salud Mental, promoguda i creada per l’Associació Feafes Empleo per tal de fer palessa la necessitat de facilitar l’accés al mercat laboral de les persones amb algun problema de salut mental i vetllar per la qualitat de la seva inserció laboral. Actualment hi ha més d’un milió de persones amb problemes de salut mental a Espanya,un 80% de les quals sense feina.

L’acte de presentació va comptar amb la participació del Secretari de Estado de Asuntos Sociales e Igualdad, Juan Manuel Moreno, el president del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), Luis Cayo, i el president de la Confederación Española de Agrupaciones de Familiares y Personas con Enfermedad Mental (FEAFES), José María Sánchez Monge. La ponencia va anar a càrrec de Stefan Trömel, especialista en discapacidat de la Organització Internacional del Treball.

La presidenta de la Fundación Empleo y Salud Mental, Anna Cohí, va destacar que les persones amb trastorn mental han accedit al mercat laboral més tard que altres col·lectius amb discapacitat, i va remarcar la necessitat de millorar la seva formació per trobar feina. Cohí va recordar que l’impacte econòmic dels problemes de salut mental arriben al 20% de gast sanitari als païssos més industrialitzats, alhora que a Espanya suposava el 1% del PIB (Producte Interior Brut).

 

 

La nova Fundació arranca amb un important marc de suport d’institucions com, entre d’altres, la Fundació La Caixa amb qui ha signat un conveni de col·laboració en el marc del Programa INCORPORA de l’Obra Social per tal d’incrementar les tases de contractació i millorar l’ocupabilitat de les persones amb trastorns mentals o l’empresa farmacéutica Janssen.

Enllaç relacionat:

Fundación Empleo y Salud

 

Notícies recents