L'Associació Alba i Quàlia presenten a Lleida el Calendari d'Advent Solidari il·lustrat pel dibuixant Joan Turu

Els beneficis del calendari d’advent aniran destinats a les activitats de lleure dels infants i joves amb discapacitat de l’Escola Alba. La iniciativa també promou la inserció laboral, donant feina directament a 2 persones amb discapacitat en les tasques de manipulació i encaixat de les galetes

L’Associació Alba i la cooperativa d’iniciativa social Quàlia han tornat a unir esforços per crear la nova edició del Calendari d’Advent Solidari en benefici del lleure dels infants i joves de l’Escola Alba. Les novetats de l’edició d’enguany es van desvetllar el passat dijous 2 de novembre a la tarda a l’Abacus de Lleida amb la presència de l’il·lustrador Joan Turu, encarregat de donar vida a la portada del calendari d’advent d’aquest any.

Per fer l’obra, Joan Turu s’ha inspirant en els dibuixos que els alumnes de l’Escola d’Educació Especial Santa Maria de l’Alba de Tàrrega van realitzar en un taller creatiu que van fer conjuntament abans de l’estiu. Turu ha creat una il·lustració vibrant que celebra la inclusió, la diversitat i la màgia del Nadal. 

Durant la presentació, Joan Turu va compartir amb els assistents com va ser la trobada amb els alumnes de l’escola i el que més li va sorprendre de la seva visita: “Els veia dibuixar i trobava com molt envejable la capacitat d’agafar un retolador i tenir zero por davant d’un full en blanc i ficar-se a dibuixar. M’agrada la idea que aquest calendari complexi la doble funció: per una banda és bonic, agradable i simpàtic, però per l’altra reivindica la diversitat”.

Per la seva part, Toni Domingo de la cooperativa d’iniciativa social Quàlia va agrair ahir la col.laboració de l’il·lustrador i va destacar també que “després de 4 anys el projecte del calendari s’ha consolidat com una acció que els alumnes de l’escola se’l senten molt seu i que permet implicar a molta gent del territori en una iniciativa solidària”. 

Aquest any, el calendari no només destaca per la seva il·lustració. Darrere de cada finestreta, els alumnes de l’Escola Alba han aportat autoretrats que formen un joc del “Qui és qui”, oferint així una segona vida al packaging i afegint-li un valor afegit. També compta amb diferents premis amagats en els 1.500 calendaris que es posaran a la venda aquest any. 

“M’agrada molt el calendari d’aquest any perquè surto jo i tots els meus companys amb un retrat de la nostra cara. Esperem que li agradi molt a la gent”, explicava ahir la Josefa durant la presentació.

El calendari està farcit d’arrugats de l’obrador de galetes El Rosal, amb varietats amb i sense xocolata i, com a novetat, els arrugats de praliné. Durant l’acte, els assistents van gaudir d’un contacontes del llibre “Els Arrugats, quina troballa més dolça” de Carles Capdevila. Els infants presents també van tenir l’oportunitat de participar en un taller creatiu pintant la il·lustració del calendari que després Joan Turu va firmar i dedicar. 

El Calendari d’Advent també té un impacte a nivell d’inserció laboral ja que dona feina a 2 persones amb discapacitat en les tasques de manipulació i encaixat de les galetes.

Abacus Lleida s’uneix a aquesta iniciativa col·laborant en la venda del Calendari d’Advent durant el mes de novembre. A més, estarà disponible a la seva botiga online www.abacus.com i a la botiga online de l’Associació Alba www.botiga.aalba.cat , així com en diferents establiments col·laboradors de tota Catalunya.

L’empresa Ondara Logística continua donant suport a aquesta iniciativa com a patrocinador per tercer any consecutiu.

Més informació

Compra el teu calendari d’advent solidari!

Nota de premsa

Notícies recents