La Taula del Tercer Sector proposa al Govern 16 mesures per donar resposta a la crisi social de la Covid-19

Campanya #ConstruirUnFuturMillor – Taula Tercer Sector

 

La crisi de la COVID-19 no és només sanitària i econòmica és també una crisi social sense precedents, que amenaça amb ser encara més excloent, injusta i desigual que la del 2008.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i les seves 33 federacions, amb més de 3.000 entitats socials catalanes, reclamen a les Administracions que la sortida a la crisi sigui diferent a l’última i que aquest cop tothom superi les conseqüències socials derivades de la pandèmia,sobretot les persones més vulnerables.

Avisem que la recepta de les polítiques d’austeritat i retallades no es pot tornar a aplicar perquè han comportat més pobresa i desigualtats.

Reclamem que no es poden tornar a repetir els mateixos errors i que no es poden posar pedaços, calen canvis profunds i estructurals.

Per això, insistim que no volem tornar a la situació d’abans, volem aprofitar aquest nou escenari per construir un futur millor, veritablement més inclusiu, just i equitatiu.

taula1

La Taula planteja un paquet de 16 mesures per sortir de la crisi social a mitjà i llarg termini, però també mesures urgents per garantir un sistema de drets socials i protecció social sòlid i eficient. Entre les prioritats hi ha:

  • assegurar uns ingressos mínims suficients en quantia i cobertura;
  • incrementar el parc d’habitatge social a través d’un nou Pla Nacional de l’Habitatge a Catalunya;
  • fer front al deute energètic acumulat per les llars vulnerables a causa de l’ajornament dels pagaments;
  • assegurar el finançament destinat a la inserció laboral de col·lectius vulnerables;
  • crear un fons extraordinari per a la infància i l’adolescència;
  • desenvolupar i dotar els plans d’integració social i sanitària ja dissenyats i augmentar substancialment el finançament de les polítiques socials en els pressupostos 2020 i 2021.

La campanya de la Taula es pot seguir a xarxes socials amb l’etiqueta #ConstruirUnFuturMillor

Notícies recents