La Taula de Salut Mental de les Terres de l'Ebre es presenta a Amposta

La Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre està integrada per 18 entitats, entre associacions de persones amb trastorn mental, familiars, professionals, empreses prestadores de serveis i administracions. Impulsada per la Coordinadora d’Associacions de Salut Mental i Familiars i la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, es va presentar el dia 23 de gener a Amposta.

L’objectiu de la taula és que tots els agents implicats en l’àmbit de la salut mental d’un territori treballin de forma coordinada i transversal per aconseguir una actuació més eficaç en termes d’assistència, benestar, rehabilitació integració de les persones amb trastorn mental. La línees de treball abordaran aspectes com la sensibilització sobre la malaltia mental, la lluita contra l’estigma i la discriminació, els protocols i circuits d’actuació, la creació de grups de treball de casos complexos, o la implicació de les administracions.

Les taules de salut mental prioritzen especialment la participació activa de les persones amb trastorn mental perquè puguin ser protagonistes de la seva recuperació a partir de la seva experiència pròpia. La Taula de les Terres de l’Ebre s’afegeix a la de Tarragona, i a la resta de taules que la Federació Salut Mental Catalunya ha impulsat en tot el territori: Urgell-Segarra, Hospitalet de Llobregat, Mollet, Badia i Sant Cugat del Vallès, Badalona, Sant Adrià del Besós, Santa Coloma de Gramanet i Lleida.

Enllaços relacionats:

“Terres de l’Ebre: Divuit entitats i administracions s’uneixen per abordar la salut mental” (notícia TeveOn.Tv)

Taules Salut Mental (Federació Salut Mental Catalunya)

Notícies recents